Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transportatorii critică Omniasig: 'Face zilele astea bășcălie de prețul RCA, comparându-l cu prețul unor covrigi'

COTAR
COTAR

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) , A.P.T.E 2002 , A.P.U.L.U.M., a luat act cu îngrijorare de derapajele repetate ale conducerii Omniasig - Viena Insurance Group, se spune într-un comunicat remis presei.

”Amintim tuturor cetățenilor acestei țări că în urmă cu 5 ani a mai fost înregistrată o majorare speculativă a prețului RCA, în urma căreia transportatorii au protestat la nivel național, prețul RCA a fost recalculat și plafonat pentru 6 luni, iar la presiunea transportatorilor, Consiliul Concurentei a demarat - cu mare greutate - o anchetă, din care a reieșit că asiguratorii din România „nu şi-au mai stabilit în mod independent tarifele, ci au acţionat concertat pe piaţă, ţinând cont de discuţiile de a-şi majora tarifele purtare în cadrul asociaţiei”.

Practic, timp de 4 ani, firmele de asigurări din România au desfășurat o acțiune ilegală de tip cartel, fiind amendate cu suma de 53 de milioane de euro de către Consiliul Concurenței.

Reamintim tuturor românilor faptul că reprezentantul Omniasig – Vienna Insurance Group a recunoscut în fața Parlamentului României, în urmă cu câteva săptămâni, faptul că cheltuielile cu daunele plătite de asiguratorii din România reprezintă sub 35% din prețul RCA. Restul cheltuielilor, de 65%, reprezintă cheltuieli administrative și profit. Practic, dintr-un tarif mediu de 1050 de lei, cât este media anualizată a tarifului RCA pe trimestrul IV al anului 2021, 367,5 lei reprezintă cheltuielile asiguratorilor cu despăgubirile, iar diferenta de 682,5 lei reprezintă cheltuielile administrative și profitul firmelor de asigurări.

În concluzie, dintr-un un preț mediu al RCA-ului de 212 euro, 74 euro reprezintă cheltuieli cu daunele, iar 138 de euro ajung în cu totul alte destinații decât plata despăgubirilor. se spune în comunicatul asumat de declarat Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.