Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transportatorii rutieri organizează un PROTEST NAŢIONAL şi cer DEMITEREA conducerii ASF

capital.ro
transportatori rutieri

Organizaţiile transportatorilor au decis să organizeze un protest la nivel naţional, pe data de 18 aprilie, la care ar putea participa zeci de mii de autovehicule, după ce Guvernul, Parlamentul şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu au venit cu nicio soluţie pentru rezolvarea crizei pe segmentul RCA, a anunţat, vineri, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

"Patronatele din industria transporturilor rutiere — COTAR, UNTRR, FORT, ARTRI, APTE, APULUM — au avut pe data de 17 martie 2016, prima întâlnire comună pentru organizarea unui amplu protest național în data de 18 aprilie 2016, după ce Guvernul, Parlamentul și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu au venit cu nicio soluție pentru rezolvarea crizei pe segmentul RCA", se arată într-un comunicat al COTAR, citat de RTV.net.

Potrivit acestuia, ASF susține că nu au existat majorări ale tarifelor RCA în 2015, contrar dovezilor transmise de către asociațiile patronale.

"Consiliul Concurenței confirmă poziția transportatorilor rutieri prin rezultatele anchetei realizate, constatând creșteri de 183% la transportul de marfă și de 226% la transportul de persoane, chiar dacă există situații frecvente cu depășiri de peste 300%", se mai precizează în comunicat.

În context, patronatele din industria transporturilor rutiere solicită Parlamentului demiterea conducerii ASF și numirea de urgență a altei conduceri care să vină cu soluții concrete pentru diminuarea tarifelor RCA la niveluri suportabile, atât pentru transportatori, cât și pentru persoanele fizice, până la data protestului din 18 aprilie 2016.

La sfârșitul anului trecut, în 17 decembrie, câteva mii de transportatori au protestat în Piața Victoriei din București cu autobuze, autocare și taxiuri pentru reducerea valorilor RCA și eliminarea supra-accizei din prețurile carburanților, începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Potrivit unui protocol încheiat de transportatorii auto cu reprezentanții ASF și cei ai companiilor de asigurări, la finalul anului trecut, tarifele pentru RCA pot crește cu cel mult 50% față de cele practicate în iunie 2015.

Raportul investigației privind sectorul asigurărilor auto din România realizat de Consiliul Concurenței, arată că tarifele polițelor de răspundere civilă auto (RCA) pentru transportatori au înregistrat creșteri de până la 256%, din iunie 2015 până în ianuarie 2016, în cazul transportului rutier de călători.

Pentru transportul rutier de mărfuri, datele Consiliului Concurenței arată că PT a urcat, în ianuarie 2016 față de iunie 2015, cu mai mult de 50% în cazul a șapte companii, din cele nouă autorizate se vândă RCA, la două dintre ele majorările fiind de de 131%, respectiv 183%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.