Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacție de peste 350 de milioane de dolari - Asos cumpără brandurile Arcadia

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Retailerul online de modă Asos a achiziţionat brandurile Topshop, Topman, Miss Selfridge şi HIIT de la grupul de modă Arcadia, într-o tranzacţie evaluată la 265 milioane de lire sterline (364 de milioane de dolari), au anunţat luni cele două firme britanice, transmit BBC şi Reuters.

În noiembrie, Arcadia a intrat în administrare specială, pentru a proteja afacerea de acţiunile în justiţie introduse de creditori, după ce instituirea măsurilor de urgenţă pentru limitarea pandemiei a forţat compania să-şi închidă unităţile din Marea Britanie.

Asos achiziţionează stocul de mărfuri şi brandurile, dar nu va prelua magazinele Arcadia, ceea ce sporeşte temerile privind viitorul celor 13.000 de angajaţi. Asos va plăti 265 milioane de lire sterline pentru branduri şi încă 30 milioane de lire sterline pentru stocul de mărfuri.

De asemenea, Asos va înregistra costuri excepţionale legate de restructurare evaluate la aproximativ 20 milioane de lire sterline.

Administratorii Arcadia au confirmat tranzacţia şi au anunţat că aproximativ 300 de persoane, care lucrează în prezent pentru brandurile Topshop, Topman, Miss Selfridge şi HIIT în domeniul achiziţiilor, designului şi parteneriatelor de retail vor fi transferaţi la Asos. Nici reprezentanţii Asos şi nici administratorii Arcadia nu s-au referit la soarta oamenilor care lucrează în reţeaua de magazine.

Tranzacţia vine după ce luna trecută retailerul online de modă Boohoo a achiziţionat brandul şi site-ul Debenhams cu suma de 55 de milioane de lire sterline (75 de milioane de dolari), dar nu va prelua şi cele 118 magazine şi nici forţa de muncă.

Chiar dacă reprezentanţii Boohoo au apreciat că este o "tranzacţie de transformare" şi "un mare pas

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.