Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacţie de ZILE MARI Nestle va comercializa produse Starbucks în afara cafenelelor magazinului

Starbucks

Nestle va plăti Starbucks 7,15 miliarde de dolari în cadrul unei alianţe pe piaţa globală a cafelei în care grupul elveţian din industria alimentară obţine dreptul de a comercializa produsele din cafea ale companiei americane în afara cafenelelor Starbucks, transmite Reuters, citat de News.ro,

Starbucks a anunţat luni că va folosi fondurile obţinute pentru accelerarea unui program de răscumpărare de acţiuni, iar acordul va mări profitul pe acţiune cel mai târziu din 2021. Nestle anticipează că acordul va contribui la profitabilitatea sa din 2019.

Nestle şi Starbucks îşi unesc forţele pe o piaţă a băuturilor de consum extrem de fragmentată, în care în ultima perioadă au avut loc o serie de acorduri.

JAB Holdings, compania de investiţii a familiei de miliardari europeni Reimann, a încheiat o serie de acorduri, cu Douwe Egberts, Peet’s Coffee & Tea şi Keurig Green Mountain, reducând diferenţa faţă de Nestle.

”Această alianţă pe piaţa globală a cafelei va aduce Starbucks în casele a milioane de oameni în jurul lumii, prin intermediul prezenţei şi reputaţiei Nestle”, a declarat directorul general al Starbucks, Kevin Johnson.

Nestle, care va prelua circa 500 de angajaţi ai Starbucks în cadrul acordului, a anunţat că un program de răscumpărare de acţiuni aflat în derulare nu va fi modificat.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.