Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacţie GIGANT: Un mare lanț de supermarketuri din România se VINDE

Wall-Street.ro
obligatiuni bani

Fondul de investiţii Mid Europa Partners, care deţine şi reţeaua privată de sănătate Regina Maria, a câştigat lupta pentru retailerul Profi. În runda finală lupta s-a dat între două fonduri de investiţii, Mid Europa Partners şi BC Partners. Vânzătorul este tot un fond de investiţii, Enterprise Investors. Valoarea tranzacţiei este de peste 350 mil. euro, potrivit surselor din piaţă, citate de Ziarul Financiar.

Mid Europa Partners, care a preluat anul trecut operatorul de servicii medicale private Regina Maria, este unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii orientate pe Europa Centrală şi de Est, administrând fonduri în valoare totală de 4,3 mld. euro. Compania a început după preluarea reţelei Regina Maria să se uite mai atent la piaţa locală, participând la mai multe dintre tranzacţiile locale în faza ofertelor neangajante. „Ei se uită la orice este de vânzare. Au depus ofertă neangajnată şi pentru Billa (cumpărăta de Carrefour, n.red.)”, spunea anterior o sursă din piaţă.

Analiză SURPRINZĂTOARE: Un mogul de presă va încerca să înlocuiască influența lui Soros în Europa

Reacția PNL, după ce USR a trecut înaintea liberalilor în ultimul sondaj

Reţeaua de aproape 500 de supermarketuri Profi este evaluată la 398 de milioane de euro în anuarul 100 Cele mai valoroase companii din România realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu compania BT Capital Partners. În anuarul ce urmează să apară pe piaţă până la finalul acestui an Profi ocupă poziţia 50, în urcare de pe 63 în anul anterior. Valoarea Profi a crescut cu aproape 60% comparativ cu anul anterior. În această perioadă reţeaua a deschis peste 100 de magazine şi businessul s-a majorat cu circa 50%.

Expansiunea puternică vine în contextul în care Profi a fost scos oficial la vânzare acum câteva luni. După negocieri aprinse, fondul de Investiţii Mid Europa Partener a ieşit câştigător, potrivit surselor din piaţă. Câştigătorul ar putea fi anunţat astăzi. Tranzacţia, evaluată la peste 350 mil. euro, devine cea mai mare din retail. În runda finală rămăseseră două fonduri de investiţii: Mid Europa Partners şi BC Partners. Vânzătorul este un alt fond, Enterprise Investors.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.