Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacție uriașă pe piața electricității: Grecii ar putea cumpăra Enel

enel

Compania Publică de Electricitate a Greciei - PPC, cu o valoare de piaţă de 2,33 mld. euro, vrea să cumpere 70% din operaţiunile Enel din România, într-o tranzacţie de 1,3 miliarde de euro, scrie presa din Grecia.

La începutul lunii septembrie, Georgos Stassis, şeful PPC, a declarat că societatea continuă să studieze obiective de achiziţie în afara Greciei, iar în lunile următoare se aşteaptă să fie anunţată o mişcare majoră în România.

Înainte să preia poziţia de CEO la PPC, Stassis a fost CEO şi Country manager la Enel România, între februarie 2016 şi august 2019.

Tranzacţia, dacă se va concretiza, ar plasa valoarea totală a Enel la 1,86 mld. de euro în România, scrie Mediafax.

Acţiunile PPC se tranzacţionau la 6,06 euro.

Enel S.p.A. a publicat rezultatele financiare S1 2022 pentru grupul global pe 28 iulie, raportând pentru segmentul infrastructură şi reţele (distribuţie) din România o pierdere de 51 milioane euro, de la plus 51 milioane euro înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2021. Pentru segmentul retail (aprovizionare), pierderile au fost de 115 mil. euro.

În prima jumătate a anului 2022, cantitatea de energie electrică distribuită de filialele Enel a fost constantă, de 7,8 TWh, ajungând la 3,1 milioane de utilizatori finali în România, în creştere cu 3,3% faţă de nivelul din S1 2021.

România are în aplicare o schemă de sprijin pentru facturile la energie în perioada aprilie 2022-martie 2023, bazată pe un sistem de plafonare a preţului. Astfel, potrivit OUG 27/2022, consumatorii casnici nu pot plăti mai mult de 800 de lei/MWh, cu TVA inclusă, iar cei noncasnici au setat ca prag 1.000 lei/MWh, cu TVA inclusă.

Diferenţa dintre preţul de achiziţie al furnizorilor din piaţă şi aceste plafoane este plătită de furnizori, care urmează să îşi recupereze banii de la stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.