Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacţie URIAŞĂ pe piaţa medicală: Un gigant a cumpărat o divizie întreagă - tranzacţie de zeci de miliarde de euro

afacere

Grupul american Procter & Gamble (P&G) a convenit preluarea diviziei de produse de consum pentru îngrijirea sănătăţii a companiei germane Merck, pentru aproximativ 3,4 miliarde de euro, tranzacţie prin care obţine mărci de vitamine precum Seven Seas şi o expunere mai mare la pieţele din America Latină şi Asia, transmite Reuters. P&G, ale cărui mărci includ scutecele Pampers, aparatele de ras Gillette şi produsele pentru răceală Vicks, a anunţat joi că achiziţia a fost convenită şi că în acest fel îşi extinde portofoliul de produse pentru îngrijirea sănătăţii. Divizia Merck mai deţine branduri ca Femibion, Neurobion şi Nasivin.

Citește și: Șoferii sunt loviți în plin: Ce proiect controversat li se pregătește-Aceste mașini vor fi interzise

Preţul de achiziţie sugerează că Merck a renunţat la o ţintă de preţ de 4 miliarde de euro pentru divizia de produse de consum pentru îngrijirea sănătăţii, care, potrivit unor surse, a îndepărtat posibili cumpărători precum Nestle, Perrigo şi fondurile Bain şi Cinven, proprietarele Stada. Potrivit unui analist al Morgan Stanley, Vincent Meunier, preţul obţinut de Merck este totuşi de 4,7 ori vânzările şi de aproximativ 19 ori profitul operaţional (EBITDA) ale diviziei de consum, proporţii aflate la nivelul superior al altor preluări care au avut loc recent în sectorul de profil.

Citeşte şi: Guvernul Vioricăi Dăncilă, 'ÎNCOLŢIT': Decizia unui ministru a declanşat HAOSUL - s-a declanşat o nouă GREVĂ

Acţiunile Merck au crescut cu 2,9% în urma informaţiilor. P&G a mai anunţat că la 1 iulie va renunţa la o companie mixtă de produse de consum pentru sănătate deţinută împreună cu Teva Pharmaceutical Industries, PGT Healthcare, explicând că strategiile P&G şi Teva nu mai corespund. Merck a anunţat că renunţarea la divizia de produse de consum pentru sănătate nu îi modifică obiectivul de a menţine la un nivel stabil, din punct de vedere organic, vânzările nete ale medicamentelor cu prescripţie medicală, până 2022.

Compania germană se aşteaptă ca vânzarea diviziei de consum pentru sănătate să fie finalizată până în trimestrul patru. Aproximativ 3.300 de angajaţi ai Merck, majoritatea de la divizia de produse de consum pentru sănătate, vor fi transferaţi la P&G. În cadrul acordului, P&G va prelua o participaţie majoritară la divizia de produse de consum pentru sănătate a companiei germane din India, iar apoi va face o ofertă oblicatorie de preluare către acţionarii minoritari. Acordul nu include încă divizia de produse consum pentru sănătate din Franţa, pentru care P&G a făcut o ofertă obligatorie, potrivit Merck, anunţă news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.