Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacții majore pe piața imobiliară din București: dezvoltatorul Skanska a finalizat tranzacţia de 97 milioane de euro a clădirilor din Campus 6

imobiliare complex

După ce în luna decembrie a vândut cele două clădiri aflate în business park-ul Campus 6 din Bucureşti pentru 97 milioane de euro, dezvoltatorul Skanska a anunţat joi că predă corpurile 6.2 şi 6.3 noului proprietar, S IMMO AG, informează News.ro.

”După ce în luna decembrie a vândut cele două clădiri aflate în business park-ul Campus 6 din Bucureşti pentru 97 milioane de euro, Skanska predă corpurile 6.2 şi 6.3 noului proprietar, S IMMO AG. Tranzacţia care a avut loc în decembrie 2020 a marcat începutul parteneriatului dintre Skanska şi compania imobiliară austriacă şi este cea mai mare tranzacţie a Skanska pe piaţa românească de până acum”, a anunţat compania.

Cele două clădiri de clasa A cu 11 etaje care prezintă o suprafaţă închiriabilă de aproape 38.000 de mp şi 463 de locuri de parcare, predate către S IMMO AG, sunt deja închiriate în proporţie de 99% către companii reputabile, precum Microsoft şi Société Générale European Business Services.

"Suntem foarte încântaţi că am finalizat cu succes tranzacţia clădirilor de birouri Campus 6.2 şi 6.3. Ambele clădiri sunt o completare de primă clasă a portofoliului nostru din capitala României. Bucureşti este în prezent una dintre cele mai importante pieţe de birouri din Europa Centrală şi de Est şi s-a dezvoltat într-una dintre cele mai importante locaţii pentru segmentul de IT şi telecomunicaţii din Europa. Suntem absolut convinşi că vom continua să vedem o dezvoltare puternică aici în trimestrele următoare”, spune Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administraţie al S IMMO AG.

În perioada dintre semnarea contractului şi predarea cădirilor către noul proprietar, Skanska a continuat lucrările pentru pista de alergare de pe acoperişul celor două clădiri, prima pistă de alergare rooftop din România. Pista urmează să fie inaugurată de Skanska şi dată în folosinţă exclusiv angajaţilor din aceste clădiri.

„Suntem bucuroşi să anunţăm că cele două clădiri din Campus 6 intră, de astăzi, în portofoliul S IMMO AG. Campus 6 este pentru noi un proiect important, prin care ne-am propus să livrăm nu doar clădiri de birouri, ci un întreg ecosistem care să contribuie la starea de bine a celor care iau parte la el: de la oamenii care lucrează în aceste clădiri, la întreaga comunitate din jur”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreşedinte Executiv pentru Operaţiunile din Ungaria şi România din cadrul diviziei de dezvoltare a Skanska din CEE.

Pe tot parcursul procesului de vânzare şi predare a clădirilor Campus 6.2 & 6.3 Skanska a fost asistată de PeliPartners.

Campus 6.2 şi 6.3 reprezintă faza a doua din complexul de birouri Campus 6, situat în zona de Centru-Vest a Bucureştiului, pe Bulevardul Iuliu Maniu.

Vezi și: Volumului tranzacţiilor de închiriere pe piața imobiliară din București în scădere

Skanska România este un dezvoltator şi constructor de clădiri ecologice. Compania şi-a început activitatea în România în anul 2011 şi face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară şi construcţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.