Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratament ultra-modern pentru pacienții care suferă de bruxism

Sanador
bruxism dr Chivu

Bruxismul sau scrâșnitul dinților în timpul nopții este o problemă ce afectează o parte importantă din populație. Conform Asociației Bruxismului din UK, aceasta este a treia cea mai frecventă afecțiune a somnului, dupa insomnie și sforăit.

Din păcate, fiind o afecțiune ce se manifestă preponderent noaptea, o mare parte dintre cei care au această problemă nu sunt conștienți de ea.

Cauzele bruxismului nu sunt încă bine cunoscute, dar există mai mulți factori ce pot duce la declanșarea afecțiunii:

-          factori psiho-comportamentali: emoţii puternice negative (furie, nervozitate, anxietate, durere, frustrare etc.) sau expunerea repetată la situaţii stresante (evenimente marcante, stil de viaţă agitat sau stresant etc.);

-          administrarea unor medicamente;

-          odihnă insuficientă sau în condiţii nefavorabile.

Consecintele bruxismului apar destul de repede și afectează considerabil calitatea vieții: apar dureri de cap, dureri în zona articulației temporo-mandibulare, gingii inflamate, dureri ale maxilarului sau dureri în zona umerilor.

Pe termen lung, cele mai importante consecințe sunt cele din zona stomatologică, bruxismul ducând la uzura danturii sau fracturi și fisuri ale dinților.

Tratamentul bruxismului depinde de severitatea acestuia, de stadiul deteriorării dinților, făcând prioritară colaborarea cu un dentist pentru a-l  trata din timp, înainte să apară mai multe complicații neplăcute.

În cadrul Clinicii de Stomatologie Sanador, pacienții care suferă de bruxism au la dispoziție un tratament ultra-modern, rapid și accesibil: Tehnica 3Step. Acest concept unic, dezvoltat de dr. Francesca Vailati (3StepAcademy.com), presupune o abordare minim invazivă ce îmbină diagnosticul cu tratamentul personalizat de reconstrucție fără anestezie a dinților uzați.

Tehnica 3STEP – tot ce trebuie să știi

Dacă alegi tratamentul inovator 3STEP trebuie să fii conștient că abordarea nu poate fi unidentară, ci dantura va fi privită ca un tot unitar. Toate cariile sau leziunile preexistente vor trebui tratate înainte de abordarea 3STEP.

Materialul cu care se realizează 3STEP-ul este compozitul. După o perioadă de adaptare, poți face oricând upgrade la fațete și încrustații din ceramică.

Pentru a beneficia de această tehnică revolutionară, primul pas este să te programezi la o consultație. În cadrul acesteia, vei avea o discuție amănunțită cu medicul dentist pentru a înțelege de ce a apărut uzura dentară, cum a evoluat și ce presupune procedura de refacere. Se va documenta situația și se vor face fotografii și înregistrări video.

La finalul consultației vei avea un plan de tratament clar și vei ști exact care sunt costurile pentru întreaga procedură. Tot acum se vor programa și cele 3 ședințe de tratament.

Prima programare (durată 2 ore): În acest prim pas, se face o simulare estetică și o simulare a mușcăturii, se evaluează si apoi se fac modificările dorite. Se înregistrează toate modificările foto și video. Iar apoi se amprentează noua situație.

La finalul programării vei pleca acasă cu un mock-up provizoriu (dupa mulajul  în ceară), astfel încât vei ști exact cum va arăta lucrarea la final. Vei avea suficient timp să evaluezi și să notezi modificările dorite.

A doua programare (durată 2 ore): În această a doua programare, pe baza mulajului realizat anterior se stabilizează mușcătura, iar apoi se trece la amprentarea feței palatinale a dinților superiori.

A treia programare (durată 3 ore): În această ultimă ședință, gura va fi stabilizată, dimensiunea verticală redată fără a șlefui dinții și fără anestezie. La final se vor cimenta fațetele palatinale din compozit.

Va urma o perioadă de adaptare cu noua mușcătură, care în cazul bruxismului va dura destul de mult.

Orice situație ce apare poate fi remediată rapid. Poți trece la Upgrade (fațete și încrustații din ceramică) când dorești, după funcționalizare. Sau poți sta cu aceste lucrări din compozit ani de zile.

Din păcate, trebuie să știi că bruxismul nu va înceta toată viața. Așa că, este foarte posibil ca în timp să apară noi probleme. Acestea vor fi rezolvate în tratamente separate,  în funcție de situație.

Dacă nu-ți place, nu te simți bine, totul poate fi îndepărtat, deoarece dinții nu sunt șlefuiți.

Beneficiile tehnicii 3STEP:

-          Intervențiile sunt minim invazive, fără anestezie și slefuirea dinților. Practic se adaugă ceea ce s-a pierdut din compozit;

-          Se realizează în doar 3 vizite la dentist (2 săptămâni);

Poți face oricînd upgrade sau poți renunța deoarece dinții nu sunt șlefuiți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.