Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratament anti-SARS-COV-2 cu rezultate spectaculoase: Niciun deces la persoanele cu comorbidități

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam seringa

Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a anunţat vineri rezultatele testelor clinice efectuate în 5 țări pentru un tratament împotriva COVID-19. Rezultatele sunt spectaculoase, potrivit AFP.

Tratamentul este eficient doar dacă este administrat înainte de a intra în contact cu virusul. Tratamentul reduce cu 77% riscul de a dezvolta o formă gravă, conform studiilor de fază 3, adică studii clinice la scară largă concepute pentru a măsura siguranţa şi eficacitatea acestuia.

AstraZeneca afirmă chiar că nu au existat cazuri severe de COVID-19 sau decese.

La aceste studii realizate în Spania, Franţa, Belgia, Regatul Unit şi Statele Unite au participat 5.197 de persoane, dintre care 75% aveau comorbidităţi. Tratamentul a fost administrat intramuscular.

"Cu aceste rezultate extraordinare, AZD7442 ar putea fi un instrument important în arsenalul nostru pentru a ajuta oamenii care ar putea avea nevoie de mai mult decât un vaccin pentru a-şi recâştiga viaţa normală", a declarat Myron Levin, profesor la Universitatea din Colorado, Statele Unite, care conduce studiul.

Laboratorul a precizat că va depune actele necesare pentru a obţine o utilizare de urgenţă sau o validare condiţionată a tratamentului, a cărui dezvoltare este finanţată de guvernul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.