Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratamentul cu anticorpi monoclonali împotriva Covid-19 urmează să fie autorizat în SUA

Homeland Preparedness News
Regeneron covid-19 vaccin

Compania Regeneron aşteaptă să primească aprobarea din partea autorităţilor americane pentru cocktailul său experimental cu anticorpi monoclonali împotriva Covid-19, după ce acel tratament a demonstrat că poate să reducă riscul infecţiilor simptomatice în familiile în care unul dintre membri era bolnav, conform unui anunţ făcut luni de producătorul american de medicamente, transmite Reuters.

REGEN-COV, o combinaţie de casirivimab şi imdevimab, i-a protejat pe membrii familiilor unor persoane infectate de acest sindrom respirator acut sever într-un procent de 72% în prima săptămână, respectiv 93% după prima săptămână, conform concluziilor unei testări derulate de producător, scrie Agerpres.ro.

În cadrul unui test diferit, Regeneron a ajuns la concluzia că acest tratament reduce şi riscul general de apariţie a simptomelor de COVID-19 cu 31% după primele administrări, respectiv cu 76% după a treia zi de tratament.

Regeneron a încheiat o colaborare cu compania farmaceutică elveţiană Roche pentru a folosi facilitatea biotech a acesteia din San Francisco pentru a produce aproximativ 2 milioane de doze anual din acest medicament care dispune deja de o autorizaţie de urgenţă din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi medicamente (FDA) în scopul folosirii pentru tratarea cazurilor uşoare şi moderate de Covid-19. Compania speră că rezultatele ultimelor teste va convinge FDA să extindă autorizaţia oferită pentru acest tratament.

"Aceste date sugerează că REGEN-COV poate completa strategiile de vaccinare folosite pe scară largă, în special pentru persoanele aflate în categoriile de risc major de infectare", a declarat Myron Cohen, coordonatorul programului de cercetare a tratamentelor pe bază de anticorpi monoclonali din cadrul Institutului Naţional american pentru Sănătate.

"REGEN-COV poate contribui la controlul focarelor în condiţii de risc ridicat", la persoane nevaccinate, a mai susţinut Cohen.

În cadrul unui test separat, Regeneron a precizat că acest cocktail a redus şi riscul de infecţii simptomatice şi a contribuit la înjumătăţirea perioadei în care pacienţii au avut simptome, reducând şi încărcătura virală a pacienţilor cu peste 90%.

"Aceste date deschid calea pentru folosirea REGEN-COV înainte ca pacienţii să devină simptomatici", a susţinut şi Katharine Bar, profesor la spitalul universitar al Universităţii din Pennsylvania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.