Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratată drept 'fucking bitch' de republicanul Ted Yoho, Alexandria Ocasio-Cortez îi dă un răspuns usturător în Congres

Congresul SUA

Una dintre stelele în ascensiune ale Partidului Democrat american, Alexandria Ocasio-Cortez, supranumită AOC, l-a pus la punct fără menajamente, într-un discurs aprins, în Congres, pe un ales republican, Ted Yoho, pe care-l acuză că i-a adresat o insultă sexistă - ”fucking bitch”, relatează AFP, potrivit news.ro.

Alesul din Camera Reprezentanţilor Ted Yoho şi-a cerut scuze cu o zi înainte, tot în hemiciclu, din cauza unui ton ”abrupt” pe care l-a adoptat într-un schimb de replici, luni, cu colega sa democrată.

Însă el a negat din nou că a spus ”fucking bitch”, aşa cum susţine un jurnalist de la site-ul de ştiri politice The Hill, martor la scenă.

”Fiind căsătorit de 45 de ani şi tatăl a două fete, sunt foarte conştient de vorbele mele”, a dat el asigurări.

Citește și: Replică dură din partea USR PLUS, despre anunțul lui Ludovic Orban : ‘PNL prezintă sondaje măsluite’ .

Aceste dezminţiri i-au adus o punere la punct usturătoare din partea celei vizate.

”Să aibă o fiică nu-l scuză pe un bărbat. Să aibă o soţie, nu-l scuză pe un bărbat. Tratarea oamenilor cu demnitate şi respect este ceea ce-l face pe un bărbat bun”, a tunat AOC în faţa colegilor săi.

Cea mai tânără membră a Congresului, în vârstă de 30 de ani, o reprezentantă a aripii stângi a Partidului democrat, a subliniat apoi că şi ea ”este fiica cuiva”.

AOC consideră că acest caz este simptomul unei probleme mai generale.

”Ne-am confruntat toate cu această situaţie într-un fel sau altul, la un moment dat în viaţa noastră”, a declarat ea.

Anterior chelneriţă, AOC îşi aminteşte că s-a confruntat cu asemenea insulte.

”Eu am aruncat afară din baruri bărbaţi care au folosit un limbaj ca cel al domnului Yoho şi m-am întâlnit cu acest tip de hărţuire în metroul din New York”, a spus ea.

”Această problemă nu se rezumă la un singur incident. El este cutural. Este o cultură a lipsei impunităţii, a acceptării violenţei şi limbajului violent împotriva femeilor”, a deplâns aleasa.

AOC consideră că acesta este rezultatul unei dezumanizări a celorlalţi. Ea şi-a exprimat regretul faţă de faptul că soţiile şi fiicele servesc drept ”scuturi” în justificarea acestui comportament.

”Eu sunt mai mică cu doi ani decât cea mai tânără fiică a domnului Yoho. Din fericire, tatăl meu nu mai este, pentru a vedea cum îi tratează domnul Yoho fiica”, a declarat ea cu o furie reţinută cu greu.

”Nu voi lăsa Congresul să accepte aceste scuze ca legitime”, a spus ea.

Citește și: Cristoiu: ‘Este clar că se țintește scaunul dlui Cercel. Deja a apărut un concurent și trebuie neapărat să plece’

AOC consideră că a-ţi aroga dreptul de a acţiona în acest fel înseamnă o banalizare a inacceptabilului.

”Înseamnă să dai permisiunea altor bărbaţi să facă acest lucru fiicelor tale. El a cedat folosind acest limbaj în faţa presei. El a dat permisiunea să se folosească acest limbaj împotriva soţiei sale, fiicelor sale, comunităţii sale”, a protestat democrata.

Ea a denunţat de asemenea lipsa sincerităţii scuzelor lui Ted Yoho.

”Atunci când un bărbat decent se înşală, aşa cum ni s-a întâmplat tuturor, el face totul pentru a se scuza, nu pentru a-şi salva faţa, nu pentru a câştiga un vot. Cere scuze sincer, pentru a repara şi a recunoaşte răul pe care l-a făcut, pentru ca să putem merge cu toţii înainte”, a spus ea.

Luni, Yoho şi-a abordat colega pe treptele Congresului, pentru a-i reproşa declaraţii prin care făcea o legătură între infracţionalitatea de la New York şi sărăcia sporită de pandemia covid-19.

El a acuzat-o de faptul că este ”complet nebună” şi ”dezgustătoare”.

Văzând că ea şi-a continuat drumul, el a insultat-o, spunându-i "fucking bitch", potrivit jurnalistului care a fost martor la această scenă.

Alesul republican vorbea singur şi a spus "bullshit", (”prostii”), a dat asigurări ulterior purtătorul de cuvânt al acestuia.

Aceste dezminţiri nu au convins, iar liderul majorităţii democrate în Cameră Steny Hoyer a apreciat că Yoho ar trebui să fie sancţionat de către colegii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.