Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traton, divizia de camioane a Volkswagen, va plăti 3,7 miliarde de dolari pentru a deţine integral Navistar

Volkswagen BMW

Traton, divizia de camioane comerciale a grupului german Volkswagen AG, a acceptat să cumpere restul acţiunilor pe care încă nu le deţine la compania americană Navistar International, oferind 44,5 de dolari per titlu, sau 3,7 miliarde de dolari în numerar, transmit DPA şi Reuters.

În 2016, Volkswagen a achiziţionat o participaţie de 16,60% în producătorul american de camioane, iar în prezent deţine aproape 16,80%. Obiectivul celor două companii era să colaboreze în domeniul achiziţiilor şi al dezvoltării tehnologiei, pentru a-şi reduce anual costurile cu 200 de milioane de dolari. De asemenea, Volkswagen vrea să-şi extindă prezenţa pe piaţa camioanelor din America de Nord, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

"Suntem încântaţi că am ajuns la un acord de principiu pentru această tranzacţie, după negocieri intense cu Navistar", a afirmat Matthias Grundler, directorul general al Traton.

Separat, Navistar a informat că Board-ul său "este pregătit să meargă înainte" cu tranzacţia, iar acordul este sprijinit de cei mai mari acţionari ai săi, miliardarul Carl Icahn şi fondul speculativ MHR Fund Management.

Acordul vine după luni de negocieri şi evaluează întreaga companie Navistar la aproximativ 4,4 miliarde de dolari. În ianuarie, Traton a făcut o ofertă nesolicitată, de 35 dolari per titlu, sau 2,9 miliarde de dolari, pentru a achiziţiona participaţiilor deţinute de ceilalţi acţionari ai Navistar.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Producătorii de camioane din întreaga lume se confruntă cu dificultăţi din cauza costurilor ridicate pentru dezvoltarea noilor modele şi a scăderii activităţii în industrie. Ei sunt forţaţi să facă noi alianţe pentru a împărţi costurile. În 2017, Navistar şi VW au anunţat că vor colabora în vederea dezvoltării camioanelor electrice.

Traton include brandurile europene de camioane comerciale MAN, Scania şi Volkswagen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.