Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trebuie să ni-l amintim pe Ivan Patzaichin ca un model de perseverenţă, transmite ministrul TS, Eduard Novak

eduard novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, care s-a recules, luni, la catafalcul multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin depus la sediul CS Dinamo, a declarat că toată lumea trebuie să şi-l amintească pe fostul canoist ca un model de perseverenţă, potrivit Agerpres.

"Ivan Patzaichin m-a motivat în copilărie, mi-a arătat calea şi mi-a arătat că se poate. Sportul românesc a pierdut unul dintre cei mai mari campioni ai săi. Trebuie să ni-l amintim pe Ivan Patzaichin ca un model de perseverenţă, ca un campion care timp de 20 de ani a reuşit să fie printre cei mai buni din lume", a spus Novak.

Citește și: Fostul ministru Bodog NU FACE GREȘEALA lui Liviu Dragnea - Intrat pe mâna DNA...

"Ieri a fost o zi foarte tristă, a trecut în nefiinţă şi Ion Caramitru... iar cu o zi înainte l-am pierdut şi pe Adrian Răspopa de la raliu. Au fost două zile cumplite", a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului.

Trupul neînsufleţit al multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin, care a decedat duminică la vârsta de 71 de ani, a fost depus, luni, la Sala de Trofee a Clubului Sportiv Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Cortegiul funerar a ajuns la sediul clubului la ora 12:00 şi a fost aşteptat de ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, fosta canotoare Georgeta Andrunache, componenţii echipei de baschet a CS Dinamo, actorul Mitică Popescu şi câteva zeci de suporteri.

Funeraliile cu onoruri militare se vor desfăşura marţi, la ora 13:00, la sediul Clubului Sportiv Dinamo şi vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu din Capitală.

Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani.

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (9 de aur).

Juan Antonio Samaranch, preşedintele CIO, i-a conferit Ordinul Olimpic Colanul de Platină, fiind singurul sportiv român deţinător al acestui ordin, iar în anul 2000 a fost distins cu Ordinul naţional 'Serviciul Credincios' în grad de ofiţer.

În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

La 26 noiembrie 2019, când a împlinit 70 de ani, a primit din partea Preşedinţiei României Ordinul Naţional ''Steaua României'' în grad de Cavaler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.