Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trecutul comunist îi face probleme procurorului general: Augustin Lazăr, 'taxat' de purtătorul de cuvânt al ALDE

Augustin Lazăr

Augustin Lazăr este în centrul unui scandal, după ce s-a aflat că, în anii '80, a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulian Filip, pe motiv că a continuat acţiunile subversive împotriva regimului Ceauşescu. Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, remarcă situaţia ironică în care a apărut această dezvăluire: exact după ce Societatea Timişoara a anunţat că îl premiază pe procurorul general.

CITEȘTE ȘI: Nasul îţi transmite mesaje despre sănătatea ta. Care sunt acestea şi cum le poţi traduce

„Nu am aflat de la Societatea Timișoara ce s-a mai întâmplat cu premiul Speranta pe care urma să i-l înmâneze lui Augustin Lazăr în ziua de 29 martie a.c. Pentru cine nu știe, respectivul premiu se acordă unor personalități care continuă idealurile Revoluției anticomuniste și care luptă pentru respectarea drepturilor omului și promovarea valorilor democratice. Cum ar fi, în opinia Societății Timișoara, Augustin Lazăr. Anul trecut laureata acestui premiu a fost Laura Kovesi, în numele Departamentului Național Anticorupție”, scrie Varujan Vosganian pe Facebook.

Asociația „21 Decembrie 1989” a cerut luni demisia procurorului general și ca acesta să prezinte scuze public președintelui și tuturor românilor după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora un procuror din Alba pe nume Augustin Lazăr ar fi refuzat să elibereze un disident anticomunist.

Reacțiile vin după ce Lumea Justiției a publicat documente care ar arăta cum un procuror din județul Alba, pe numele său Augustin Lazăr, a refuzat în două rânduri să elibereze un disident anticomunist, acest lucru întâmplându-se în mijlocul anilor '80. Potrivit sursei citate, numele procurorului din acest caz este identic cu cel al actualului procuror general al Romaniei, iar cazul se petrece la Penitenciarul Aiud din județul Alba, județ din care provine și actualul procuror general. Jurnaliștii de la Lumea Justiției precizează că nu știu dacă procurorul din această cauză este unul și același cu actualul procuror general, Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a transmis, luni, că nu poate confirma aspecte concrete referitoare la persoana despre care se face referire în spațiul public.

CITEȘTE ȘI: Prepară-ţi acasă cafeaua ideală: Condimetele care îţi dau o cu totul altă experienţă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.