Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei algerieni cu documente belgiene false, depistași de polițiști într-un tren pe ruta București-Budapesta

tren, vagon

Trei algerieni cu documente belgiene false au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră într-un tren internaţional la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, Arad. 

Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea, citat de agerpres.ro, cei trei, o femeie şi un bărbat, au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 01,00. 

Cei trei s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageri într-un tren Inter Regio pe relaţia Bucureşti-Budapesta. La controlul de frontieră ei au prezentat cărţi de identitate ce purtau însemnele autorităţilor belgiene. 

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. 

Persoanele au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni algerieni, cu vârste de 36 şi 37 de ani şi au intrat legal în România în baza documentelor de călătorie. 

Cetăţenii algerieni au declarat că au obţinut documentele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, din municipiul Bucureşti, în schimbul sumei de 300 euro şi au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi nu deţineau vize care să le permită acest lucru. 

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, informează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.