Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei ambasadori arabi, supăraţi pe un primar PNL

ambasadori_palestina_kuwait_irak

Ahmad Bader Aquel, ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina, Omer Ahmed Karim Berzinji, ambasadorul Republicii Irak în România, şi Mubarak Mohammed Alsuhaijan, ambasadorul Statului Kuwait în România, ar fi vrut să se întâlnească, miercuri, cu primarul Nicolae Robu. Edilul se află însă la Bucureşti, la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. Ambasadorii au vizitat Primăria Timişoara, dar au fost primiţi doar de viceprimarul Dan Diaconu.

Cei trei ambasadori au fost foarte deranjaţi de faptul că primarul Robu a lipsit de întâlnirea cu ei. Cel puţin aşa susţine Rimawi Munir, un om de afaceri stabilit în România, care a însoţit delegaţia oficială. „La ora 10.30 am ajuns la primărie. Nu era nimeni, portarul nu ştia că venim. Am ajuns într-o sală în care nu era nimic. A venit viceprimarul. Noi ştiam că trebuie să vină domnul Robu. Domnul viceprimar a vorbit despre nişte vizite trecute, una-alta. Cei trei ambasadori s-au ridicat în acel moment, şi-au cerut scuze şi au plecat. Acum două săptămâni, domnul primar ne-a spus că nu poate decât pe 11, deşi noi insistasem pentru data de 10 iunie, aşa că am fost programaţi azi. Viceprimarul nici măcar nu şi-a cerut scuze, mi se pare inadmisibil ce s-a întâmplat. Excelenţele lor s-au simţit extrem de jignite”, a declarat Rimawi Munir, citat de ZIUA de Vest.

Cei trei ambasadori nu au făcut declaraţii oficiale în care să-şi exprime nemulţumirea faţă de tratamentul primit. În aceste condiţii, reprezentanţii Primăriei Timişoara au evitat să reacţioneze la acuzele primite, pentru a nu stârni un adevărat scandal diplomatic. Viceprimarul Dan Diaconu s-a limitat la a declara că primăria a asigurat toate condiţiile ca vizita delegaţiei oficiale la Timişoara să se defăşoare în cele mai bune condiţii. De asemenea, ambasadorii au fost informaţi din timp că primarul Nicolae Robu nu va putea participa la evenimentul de la primărie.

Foto: Adrian Panduru

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.