Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru trafic de minori şi trafic de persoane

primar arestat

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, solicitată de procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Galaţi, pentru trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 53 ani, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, în formă continuată, potrivit Agerpres.

De asemenea, două inculpate, de 28 şi 24 ani, au fost plasate în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, iar alte două persoane au fost plasate sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane. 

Decizia Tribunalului Galaţi nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. 

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2014 - iulie 2019, la diferite intervale de timp, inculpaţii au recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda "Loverboy", trei persoane vătămate minore, una dintre ele diagnosticată cu diabet, pe care prin constrângere psihică şi fizică, prin menţinere în eroare şi şantaj emoţional, limitându-le libertatea de comunicare şi mişcare, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale, pe diferite perioade de timp, în diferite locaţii Germania. 

De asemenea, în perioada 2015 - aprilie 2019, inculpaţii au recrutat prin inducere în eroare, utilizând aceeaşi metodă "Loverboy", alte cinci victime majore, pe care prin violenţă fizică şi verbală, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale, pe perioade diferite de timp, în diferite locaţii pe raza municipiilor Braşov şi Galaţi precum şi pe teritoriul Germaniei.

Citește și: Punct de lucru SMURD care deservește 40.000 de oameni, inaugurat în județul Maramureș

Sumele de bani obţinute de către membrii grupului din activitatea infracţională au fost stabilite la peste 310.000 de euro. 

"Este de precizat faptul că unele dintre victimele majore şi minore au fost lăsate să revină în România doar în momentul în care inculpaţii au aflat că rudele tinerelor au formulat plângeri la organele de urmărire penală", se spune într-un comunicat DIICOT. 

La data de 25 august, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de şapte percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Vaslui, cu ocazia cărora au fost identificate şi ridicate sumele de 1.140 lire sterline şi 52.000 euro, bijuterii de aur, accesorii a unor branduri de lux, un pistol Walter P22 calibru 9 mm, o sabie, opt doze de droguri de mare risc şi mijloace materiale de probă (înscrisuri, medii de stocare, etc.). 

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea a două autoturisme cu o valoare estimativă de 60.000 euro. 

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 17 persoane, dintre care patru au fost reţinute pentru 24 de ore, iar două au fost plasate sub control judiciar, toate fiind prezentate Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.