Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bombe din al Doilea Război Mondial au fost găsite la Băneasa

IGSU
proiectil

Trei proiectile explozive din al Doilea Război Mondial au fost găsite luni pe un teren agricol din localitatea Băneasa de către localnic care pregătea terenul pentru cultura de primăvară.

"Un apel la 112 primit în această după-amiază ne-a sesizat faptul că pe un teren agricol din localitatea Băneasa a fost descoperită muniţie rămasă neexplodată. Cel care a solicitat sprijinul autorităţilor este un localnic care desfăşura activităţi de curăţare a solului şi de pregătire pentru culturile de primăvară. El a observat un obiect care semăna cu un proiectil şi a anunţat imediat autorităţile. Ajunşi la faţa locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 76 de milimetri. Pirotehnicienii au extins căutările pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi şi cu ajutorul unui detector de metale au mai găsit încă două proiectile neexplodate de acelaşi calibru", a declarat presei purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, informează Agerpres.

Toate cele trei proiectile au fost ridicate, transportate şi depozitate în siguranţă la un depozit al ISU Giurgiu, urmând să fie distruse în poligonul de specialitate.

Citește și: GALERIE FOTO - O organizație caritabilă i-a cumpărat unui bunic din vârf de munte o sobă și un frigider pentru a trece cu bine peste iarnă

Un număr de 14 cartuşe de infanterie calibrul 7,62 milimetri, cinci tuburi de cartuşe de infanterie de calibru 7,62 milimetri, opt proiectile explozive cu calibre cuprinse între 75 şi 120 de milimetri, o lovitură acuplată cu proiectil performant, calibrul 85 de milimetri şi trei cartuşe de infanterie, calibrul 14,5 milimetri au fost depistate de giurgiuveni în ultimele două luni de zile în municipiul Giurgiu şi în localităţile Comana, Bolintin Deal, Băneasa, Mihai Bravu şi Angheleşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.