Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă într-un județ din România: trei decese la pacienți cu gripă

gripa

Trei pacienți diagnosticați cu gripă au murit la sfârșitul săptămânii trecute la Sibiu, a anunțat marți Direcția de Sănătate Publică, relatează Mediafax. Potrivit DSP Sibiu, cei trei pacienți erau internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

  1. Este vorba de o femeie de 80 ani, cu domiciliul în județul Brașov, confirmată cu virus gripal A, cu afecțiuni cardiace și pulmonare cronice acutizate, afecțiuni hepatice cronice și obezitate, care era internată în secția de boli infectioase și ulterior în ATI.
  2. Al doilea caz este al unui bărbat de 75 ani, cu domiciliul în județul Sibiu, confirmat cu virus gripal A, cu insuficiență respiratorie cronică agravată, bronhopneumonie gripală și afecțiuni oncologice pulmonare preexistente, diabet zaharat și obezitate, care era internat în sectia de boli infecțioase și ulterior în ATI.
  3. Ultimul caz de deces înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute este al unui bărbat de 65 ani, din județul Sibiu, confirmat cu virus gripal A, cu afecțiuni cardiace cronice, afecțiuni hepatice cronice, afecțiuni pulmonare cronice acutizate și obezitate, internat în secția de boli infecțioase și ulterior în ATI.

Specailiștii de la DSP Sibiu recomandă populației evitarea spațiilor aglomerate, iar când nu este posibil purtarea măștilor de protecție, spălarea mâinilor ori de cate ori se ating suprafețe, în special cele folosite de mai multe persoane, aerisirea spatilor.

„La primele simptome de infecție respiratorie să ne adresăm medicului de familie și să nu ne prezentăm în colectivitate (școli, grădinițe, creșe dar și la serviciu) și, doar dacă starea de sănătate se deterioreaza rapid, unităților de primiri urgențe pentru diagnostic și tratament. Să respectăm indicațiile medicilor și să evităm automedicația preventivă sau curativă, iar reintegrarea în colectivitate să se facă doar cu avizul medicului”, susține Horațiu Cojocaru, directorul executiv al DSP Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.