Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei diplomaţi iraniani au obţinut vize din partea Arabiei Saudită, pentru a putea participa la OCI

Agerpres - Reuters
Arabia Saudita steag

Trei diplomaţi iranieni au obţinut vize pentru a putea lucra la Organizaţia Cooperării Islamice (OCI), cu sediul la Jeddah, în Arabia Saudită, au anunţat reprezentanţi ai Ministerelor Afacerilor Externe ale celor două rivale regionale, informează vineri AFP, potrivit Agerpres.

Regatul sunit al Arabiei Saudite şi Republica Islamică Iran, şiită, au rupt relaţiile diplomatice în ianuarie 2016 în urma executării de către Riad a unui influent opozant religios şiit. Însă cele două ţări, care se acuză reciproc de destabilizarea Orientului Mijlociu, şi-au exprimat cu toate acestea dorinţa de a-şi depăşi divergenţele şi au întreprins negocieri în ultimele luni.

"Arabia Saudită a acceptat să acorde vize pentru trei diplomaţi iranieni, în cadrul unei proceduri de rutină pentru reprezentanţii unei ţări membre a OCI", a anunţat o sursă a diplomaţiei saudite.

Citește și: CJUE arată cum poate deveni dreptul UE SUPERIOR dreptului intern național...

La rândul său, ministrul iranian al afacerilor externe, Hossein Amir-Abdollahian, a anunţat joi că a primit "un aviz favorabil din partea Riadului", în timpul unei conferinţe de presă comune la Teheran cu omologul său irakian Fouad Hussein.

Şeful diplomaţiei iraniene a lăudat de asemenea eforturile de mediere ale Irakului, în încercarea de a contribui la ameliorarea legăturilor între Teheran şi Riad. "Datorită eforturilor domnului Fouad Hussein şi ale premierului irakian Mustafa al-Kazemi, noi (Iranul) vom participa la următorul ciclu al negocierilor dintre Teheran şi Riad la Bagdad", a spus el, fără să fie avansată vreo dată concretă deocamdată.

"Îi mulţumesc guvernului irakian pentru eforturile sale menite să ajute la soluţionarea neînţelegerilor şi să readucă la normal relaţiile Teheran-Riad", a mai declarat Amir-Abdollahian, precizând că Iranul este "gata să trimită delegaţii tehnice, pentru a readuce relaţiile la starea normală".

OCI a fost înfiinţată în 1969 şi regrupează 57 de ţări membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.