Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei exemple care trădează marea slăbiciune a lui Iohannis

Klaus Iohannis

Dacă ar fi să facem un top al slăbiciunilor privind comunicarea publică a președintelui Klaus Iohannis, lipsa spontaneității s-ar afla pe primele poziții. Bazându-se prea mult pe declarații mecanice, atent închegate de echipa sa de comunicare, președintele întâmpină dificultăți în a se exprima liber.

Ca un profesor care își știe bine lecția, Iohannis vorbește rar, cu pauze dese, parcă având grijă ca toți elevii să țină ritmul cu dictarea. Problemele apar acolo unde situația îi cere să se abată de la discursul stabilit.

Primul exemplu în acest sens este celebrul „ghinion”, rostit pe vremea când încă nu devenise președintele României.

Un alt exemplu este dat de răspunsul președintelui la provocarea unui cetățean prezent la o manifestare publică, care îi transmite lui Iohannis că a ajuns sluga americanilor. Încercând din nou un răspuns spontan, președintele admite că: „decât a rușilor, tot e mai bine așa.” Problema acestui răspuns e că vine din partea șefului statului și chiar dacă acesta și-a dorit să introducă o doză de ironie, rezultatul e că admite teza conform căreia e mai bine că a ajuns vândut la americani decât la ruși. Răspunsul, venit din partea președintelui României, stat suveran și independent, este cel puțin nefericit.

Cel mai nou exemplu oferit de Klaus Iohannis vine de la o conferință de presă care a avut loc în urmă cu două zile. La sesiunea de întrebări din partea presei, președintele a trebuit să răspundă cu privire la ce a considerat necesar să facă, în momentul în care a primit informări de la SRI în scandalul dezinfectanților. Răspunsul său a devenit viral, însă fără să fie vreo laudă la adresa președintelui. Acesta răspunde că în momentul în care primește informările, le citește și... se consideră informat. Puteți urmări răspunsul lui Klaus Iohannis în clipul de mai jos, începând cu minutul 06.50.

Observăm că discursul clasic al președintelui a suferit modificări în ultima perioadă, devenind mai viu, mai antrenant și parcă un pic mai ofensiv față de criticile venite din lumea politică. Dacă în acest sens se pot vedea îmbunătățiri, la capitolul spontaneitate Klaus Iohannis nu reușește decât ca odată la ceva vreme, să mai ofere opiniei publice motive de glume iar internauților, motive de meme-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.