Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei foşti oficiali ai lui Anderlecht Bruxelles, printre inculpații într-o anchetă de fraudă la vânzarea acestui club

www.worldoffootball.net
Anderlecht

Trei foşti oficiali ai lui Anderlecht Bruxelles, un agent de jucători şi un cabinet de avocatură britanic au fost inculpaţi în Belgia într-o anchetă vizând suspiciunile de fraudă la vânzarea acestui club de fotbal miliardarului Marc Coucke, în 2017.

O sursă apropiată de dosar a confirmat joi pentru AFP informaţiile din presa belgiană.

Unul dintre inculpaţi este Herman Van Holsbeeck, fost manager general al celui mai titrat club din Belgia, deja vizat în 2019 de o altă anchetă despre transferul atacantului sârb Aleksandar Mitrovic la clubul englez Newcastle.

Ancheta a fost deschisă în urmă cu doi ani la Bruxelles în legătură cu condiţiile de vânzare ale lui RSC Anderlecht lui Marc Coucke în acest dosar al transferurilor dubioase, ce a afectat imaginea fostei conduceri a clubului, conform agerpres.

Ancheta a făcut ca agentul de jucători Christophe Henrotay să fie din nou inculpat, la fel ca Van Holsbeeck, potrivit aceleiaşi surse apropiate de dosar.

Sunt vizate mai ales suspiciuni de "fals", "uz de fals" şi "fraudă", au precizat ziarul L'Echo şi radioteleviziunea RTBF.

Marc Coucke, acţionar principal al lui Anderlecht prin intermediul firmei sale de investiţii, a depus plângere în septembrie 2019 după ce a remarcat anomalii la cumpărarea clubului, finalizată în decembrie 2017.

În afara lui Herman Van Holsbeeck, sunt suspectaţi de nereguli Roger Vanden Stock, fost preşedinte al clubului (1996-2018), şi Jo Van Biesbroeck, fost administrator delegat.

Cabinetul de avocatură Clifford Chance, cu sediul la Londra, care a intervenit ca intermediar în această tranzacţie, este de asemenea inculpat, a confirmat sursa apropiată de dosar.

Într-un comunicat transmis AFP, Clifford Chance a respins orice suspiciune de fraudă.

"Ancheta este încă în desfăşurare", a indicat un purtător de cuvânt al parchetului federal din Belgia.

Nicio persoană nu a fost trimisă în judecată nici în ancheta referitoare la transferurile suspecte. Aceasta vizează mai ales condiţiile venirii în 2013 la Anderlecht a lui Aleksandar Mitrovic (de la Partizan Belgrad) şi cele ale plecării sale, în 2015, de la clubul belgian la Newcastle United. Mitrovic joacă acum la echipa engleză Fulham.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.