Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei incendii au fost provocate, în Tulcea, din cauza coșurilor de fum defecte

Facebook
incendiu

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta din Tulcea au intervenit, luni, pentru stingerea a trei incendii în diferite localităţi din judeţ provocate de coşuri de fum deteriorate, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU, Nicolae Botezatu, potrivit Agerpres.

Un incendiu a fost înregistrat la o casă particulară din satul Agighiol, comuna Valea Nucarilor, unde au ars acoperişul, două camere de locuit şi bucătăria.

În aceeaşi comună, a avut loc un incendiu în satul Murighiol, unde flăcările au distrus o casă şi anexele, cu o suprafaţă de 200 de metri pătraţi.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

Un al treilea incendiu a izbucnit luni la o hală de depozitare de la marginea oraşului Tulcea. Pompierii, ajutaţi de lucrătorii Serviciului privat pentru Situaţii de Urgenţă al combinatului Alum SA, au intervenit cu patru autospeciale de stingere.

În niciunul dintre incendii nu s-au înregistrat victime, iar toate evenimentele au fost cauzate de "efectul termic generat de coşul de fum deteriorat", potrivit ISU Delta.

ISU aminteşte faptul că cetăţenii trebuie să respecte regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la instalarea şi exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului şi precizează câteva dintre ele, printre care cele privind necesitatea prelungirii coşurilor de fum deasupra acoperişului cu cel puţin 0,5 metri, obligativitatea tencuirii coşurilor în podurile caselor, precum şi cea referitoare la verificarea, curăţarea şi repararea în perioada premergătoare utilizării sobelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.