Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei liberali aruncă în aer măsura pe cash a lui Ciolacu: Depun proiect de lege să revoce limitarea plăților

Inquam Photos / Octav Ganea
Virgil Popescu

Virgil Popescu, fost ministru al Economiei, spune că PNL nu susține limitarea plăților în numerar. Acesta spune că va depune un proiect de lege prin care plățile cash să fie libere din nou fără limită de sumă. Aceeași decizie a fost anunțată și de alți doi parlamentari PNL, Robert Sighiartău și Adrian Cozma.

"PNL nu a susținut și nu susține limitarea plăților cu numerar. Astăzi voi depune un proiect de lege pentru a abroga amendamentele prin care s-au limitat plățile cash, care să fie dezbătut în regim de urgență, pentru a reveni la normalitate.

Este vorba despre modificarea ”Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung”, respectiv abrogarea articolelor 3 și 4, care prevăd modificarea plafoanelor.

Revenim la forma inițială dinaintea asumării, pentru că mediul de afaceri nu trebuie bulversat în mod artificial, punând intenționat bețe în roate. Trebuie să susținem mediul de afaceri, predictibilitatea și să încurajăm investițiile.

Nu luptăm împotriva evaziunii fiscale prin reducerea plăților de la 10.000 la 5.000 de lei, sau de la 5.000 la 1.000 de lei", scrie Popescu pe Facebook.

Deputatul Adrian Cozma, preşedinte al PNL Satu Mare, a anunţat, luni, pe Facebook, că a iniţiat un proiect de lege prin care să se renunţe la măsura de limitare a plăţilor cu bani cash.

"Propun revenirea la plata cu banii cash! Ciolacu banii înapoi! E important să revenim cât mai rapid la starea de dinaintea limitării utilizării banilor cash. Nu putem impune un lucru pe care nu-l vrea aproape nimeni. E o lipsire de libertate până la urmă şi niciun salariat n-ar trebui să fie obligat nici măcar să primească banii doar pe card. Trebuie să fie opţional, fiecare persoană dispune de banii lui aşa cum doreşte şi să plătească în condiţii legale, nu impuse",a arătat Cozma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.