Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei luni de carantină la nivelul UE ar putea contracta cu 5 la sută economia Uniunii, avertizează şefa Băncii Europene

US-FINANCE-IMF-WORLD BANK

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, le-a spus şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană că măsurile de carantină introduse în mai multe state pentru a lupta cu pandemia de coronavirus ar putea foarte uşor provoca o contracţie cu 5% a economiei UE, informează un articol publicat miercuri în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, preluat de Reuters, citată de Agerpres.

Citând diplomaţi de rang înalt, cotidianul german susţine că preşedintele BCE estimează impactul economic al măsurilor de carantină între două şi zece puncte procentuale asupra creşterii europene.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

Aceste calcule se bazează pe ipoteza că fiecare lună de carantină reduce creşterea economică cu 2,1%, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung citând calculele BCE. Scenariul unei contracţii de 5% se bazează pe ipoteza "realistă" că măsurile de carantină vor dura trei luni, susţine BCE.

Săptămâna trecută, aceeaşi Christine Lagarde le-a spus liderilor statelor din Uniunea Europeană că fără acţiuni coordonate Europa "se va confrunta cu un scenariu care ne va reaminti de criza financiară din 2008", adăugând însă că în cazul în care răspunsul va fi unul adecvat, şocul ar putea fi doar temporar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.