Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei marinari români aflaţi în China au fost repatriaţi

studies.aljazeera.net
Xinjiang, regiune în China

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a anunţat, sâmbătă, că trei marinari români aflaţi în China au fost repatriaţi, urmând să ajungă acasă, iar un altul urmează să fie repatriat în curând, în contextul infectărilor cu noul coronavirus în această ţară. Alţi peste 40 de marinari români se află pe nave, în diverse şantiere din China, potrivit news.ro.

"Primii trei navigatori români au fost repatriaţi şi vor ajunge acasă zilele acestea. Un altul va fi repatriat în curând. Pe nave în diverse şantiere din China se află peste 40 de navigatori români. O situaţie exactă ar trebui să aibă Autoritatea Navală Română dacă a întreprins demersuri către agenţiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul şi locaţia din China în care se află navigatorii români, aşa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat. Situaţia în China se află sub control deocamdată, după cum raportează autorităţile. Se recomandă evitarea aeroporturilor din această ţară”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor.

SLN recomandă navigatorilor români aflaţi pe nave care se îndreaptă către porturile chinezeşti pentru operare să ia măsurile de protecţie adecvată şi să rămână la bord până când nava ajunge într-un port sigur din punctul de vedere al riscurilor de îmbolnăvire.

Citește și: ACCIDENT - Doi muncitori care lucrau la sistemul de canalizare au fost loviți de un microbuz

Sindicatul Liber al Navigatorilor a precizat că Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României din Beijing anunţă că deocamdată nu sunt restricţii la repatrieri decât din regiunea Hubei şi că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă închiderea graniţelor Chinei.

Totodată, Federaţia Internaţională a Transportatorilor (ITF) recomandă companiilor de navigaţie care operează nave care ajung în porturile chinezeşti un set de măsuri de protejare a navigatorilor.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a mai anunţat că a înfiinţat o celula de criză şi are telefonul de urgenţă ITF Inspector disponibil 24/24 de ore pentru membrii de sindicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.