Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei medici de medicină şcolară şi 12 asistenţi, detaşaţi la DSP Vrancea

wall-street.ro
medici romani strainatate

Trei medici de medicină şi asistenţă şcolară şi 12 asistenţi au fost detaşaţi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea şi vor face parte din grupul de lucru din cadrul instituţiei, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vrancea, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, aceştia s-au alăturat altor trei medici, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani, Spitalul Militar de Urgenţă "Dr.Alexandru Popescu" Focşani şi Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, care erau deja detaşaţi la DSP Vrancea.

DSP Vrancea are angajaţi doi medici epidemiologi, dintre care unul a fost detaşat în această perioadă, prin transfer, la DSP Bihor.

Citește și: Scuza senatorului amendat pentru că a condus cu viteză: mergeam să îmi fac testul pentru COVID 19

În această perioadă, medicii epidemiologi şi asistenţii medicali care îşi desfăşoară activitatea la DSP Vrancea se ocupă de instituirea carantinei pentru persoanele ajunse în judeţ din ţările cu zone de risc pentru coronavirus, recoltează probe şi fac anchetele epidemiologice, precum şi alte activităţi care se impun.

La nivelul judeţului Vrancea se aflau în carantină instituţionalizată, joi, un număr de 38 de persoane, alte 829 în izolare la domiciliu, iar două persoane au fost diagnosticate ca purtătoare ale virusului. Unul dintre bărbaţi diagnosticaţi cu COVID-19 a fost trimis la Iaşi, iar celălalt a rămas în carantină instituţionalizată la Focşani, sub supravegherea medicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.