Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei nume pentru viitorul Guvern

Posibilul succes al motiunii de cenzura impotriva Guvernului Viorica Dancila aduce in spatiul public mai multe variante cu privire la viitorul guvern. Daca motiunea de cenzura, care va fi depusa chiar in aceste zile, va fi votata de cati au semnat-o, guvernul Dancila va cadea. Ce se intampla atunci? Exista o noua majoritate capabila sa inlocuiasca actualul guvern? Greu de spus, insa speculatiile nu se opresc aici. Toata lumea se gandeste la scenariul cel mai probabil si sunt aduse in fata mai multe formule.

Vezi și: Ministrul Muncii, veşti bune pentru pensionari: Recalcularea, pe final. Se pregăteşte o nouă măsură care vizează mii de pensii

Chiar Victor Ponta a spus ca viitorul premier nu trebuie sa fie neaparat din PSD sau Pro Romania, desi PSD-Pro Romania-ALDE ar avea suficiente voturi pentru a guverna. Iar partidele de opozitie mai degraba gandesc solutii de tranzitie, pentru un an de zile, pana cand se ajunge la alegerile parlamentare.

Printre cele mai vehiculate variante de premieri de tranzitie ies in fata trei nume - Ioan-Aurel Pop, presedintele Academiei Romane, Vasile Dancu - sociolog si fost ministru in mai multe cabinete, inclusiv in cel tehnocrat, si Remus Pricopie - rector al SNSPA, cu experienta interna si internationala, inclusiv in relatie cu Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Fiecare dintre cei trei are experienta, dar si deschidere in partidele din Romania, putand gestiona fara probleme un executiv de tranzitie, menit doar sa pregateasca viitoarele alegeri.

Aceste nume au mai fost vehiculate in diverse contexte - Ioan Aurel Pop a fost mentionat ca posibil candidat la presedintie din partea PSD (varianta care nu s-a concretizat insa), iar Vasile Dancu si Remus Pricopie au mai fost mentionati ca posibili candidati de comisar european din partea Romaniei.

Deocamdată... ambele părți susțin că succesul va fi de partea lor. Opoziția unită susține că are destul voturi pentru trecerea moțiunii de cenzură pe care o vor depune în aceste zile. De partea cealaltă... PSD clamează că nu doar că a reușit să îi întoarcă pe unii parlamentari care inclinau să susține moțiunea... ci că au rupt și de la Opoziție oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.