Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei primari şi un consilier judeţean, declaraţi incompatibili de ANI

romaniatv.net
ani sigla

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 4 aleşi locali, trei primari şi un consilier judeţean.

Astfel, Rotaru Gheorghe,  Primar al Comunei Ţibana, din judeţul Iaşi, a fost găsit în conflict de interese administrativ, după ce, în exercitarea atribuţiilor de primar pentru mandatul 2020 – prezent, a emis la data de 04 februarie 2021 o dispoziţie pentru Întreprinderea Familială al cărei reprezentant este soţia acestuia iar membru este unul dintre fiii săi, dispoziţie care produce foloase materiale acestora

Potrivit ANI, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Novac Vasile, Primar al Comunei Ivăneşti, Jud. Vaslui, se află în stare de incompatibilitate începând cu luna octombrie 2020, întrucât, simultan cu exercitarea funcţiei de primar pentru mandatul 2020 – prezent, desfăşoară şi activităţi remunerate în cadrul unei societăţi.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 91, alin. (3) din acelaşi act normativ.

Ghermen Vasile Ionuţ,  Primar al Comunei Slatina, Jud. Suceava, este în conflict de interese administrativ. În exercitarea atribuţiilor de primar pentru mandatul 2020 – prezent, a semnat un contract de furnizare produse cu societatea comercială în cadrul căreia fratele acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator. În baza documentelor aprobate/avizate au fost efectuate plăţi către societate în sumă de 57.972 Lei.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019, precizează ANI.

Stanciu Cristian, Consilier judeţean în cadrul C.J Iaşi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2018 – 27 ianuarie 2021, întrucât a exercitat simultan funcţia de membru titular (reprezentant al C.J Iaşi) în cadrul Consiliului de administraţie al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii "Sf. Maria" Iaşi şi funcţia de membru în organul de conducere al unui partid politic, respectiv cea de vicepreşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.