Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei români au fost evacuați din Siria

mae

Trei cetăţeni români, dintre care doi minori, au fost evacuaţi, la cerere, din Siria şi repatriaţi pe cale aeriană din Liban, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc şi Beirut, aceştia sosind în siguranţă miercuri, la Bucureşti, informează un comunicat de presă al Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ambasada României la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii şi a asigurat întregul suport logistic. Reprezentanţii misiunilor diplomatice române la Damasc şi Beirut i-au însoţit pe cetăţenii români pe întreg traseul în Siria şi Liban, până la aeroportul internaţional din Beirut, pentru a asigura deplasarea acestora în condiţii de siguranţă, menţionează sursa citată.

Măsura face parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut şi Damasc, cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, în statele cu risc major de securitate, mai menţionează comunicatul citat.

MAE precizează că, încă din 2011, a intervenit în mod direct pe linia asigurării asistenţei şi protecţiei consulare, facilitând evacuarea şi repatrierea din Siria a unui număr de 604 cetăţeni români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.