Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei sferturi dintre români nu-și permit vacanțe

vacanta
La nivel european, 4 din zece cetăţeni ai UE nu dispun de banii necesari pentru a-şi lua liber o săptămână pe an ca să meargă în vacanță! Datele arată că şi în zona de nord mai bogată a Europei, o mare parte a populaţiei are mari probleme economice şi se află în pragul sărăciei. În Suedia, 10% din populaţie este nevoită să renunţe la o vacanţă, faţă de 14% în Danemarca, 17% în Olanda şi 22% în Germania.

O treime din populaţia germană nu-şi poate permite să plătească costuri neprevăzute pentru reparaţii sau pentru alte probleme care apar în cazul în care suma depăşeşte 1.000 de euro. 

Sărăcia este definită ca un câştig mai mic de 50% din venitul mediu într-o ţară. În 2011, un muncitor din Germania riscă sărăcia în cazul în care el sau ea câştigă mai puţin de 1.000 de euro pe lună. Opt la sută dintre germani spun, de asemenea, că nu-şi pot permite o masă care conţine peşte sau carne de alt fel cel puţin de trei ori pe săptămână. Media în UE este de 11%.

Însă problemele sunt mult mai mari în sudul şi estul Europei, unde 75% din populaţie nu-şi poate permite să meargă în vacanță, cum este cazul României (75%) şi Bulgariei (74%). În Polonia, procentul este de 62%, Portugalia de 56%, Grecia de 53% şi Italia de 51%. sursă: agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.