Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei şoferi depistaţi circulând pe Autostrada A1 cu viteze între 189 şi 214 km/h

Facebook
viteza sofer

Trei şoferi au fost depistaţi pe Autostrada A1 circulând cu o viteză mai mare de 70 de km/h decât limita legală, având 189 km/h, 210 km/h, respectiv 214 km/h, acestora fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 120 de zile, se arată într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Astfel, potrivit sursei citate, poliţiştii Biroului Poliţie Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva au desfăşurat, în perioada 9-11 februarie, ample acţiuni în scopul conştientizării conducătorilor auto cu privire la necesitatea abordării unei conduite preventive pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic. Activităţile s-au derulat pe autostrada A1, tronsonul dintre kilometrul 260 (Cristian, judeţul Sibiu) şi kilometrul 325 (Sebeş, judeţul Alba).

Au fost controlate 280 de autovehicule, 235 de conducători auto au fost testaţi alcoolscopic şi 12 şoferi au fost testaţi cu aparatura din dotare pentru depistarea consumului de substanţe psihoactive.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 135.000 de lei, dintre care 70 pentru viteză excesivă, 22 pentru oprire nejustificată pe banda de urgenţă, 20 pentru neportul centurii de siguranţă, 10 pentru defecţiuni tehnice, cinci pentru nerespectarea timpilor de odihnă, patru pentru indisciplină pietoni şi 91 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 21 de permise de conducere, din care 18 pentru viteză peste limita legală, două pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul în urma constatării infracţiunii de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

Au fost retrase 16 certificate de înmatriculare, patru plăcuţe cu număr de înmatriculare şi două cartele tahografice.

"În ceea ce priveşte regimul de viteză, trei conducători auto au fost depistaţi circulând cu o viteză mai mare de 70 de km/h decât limita legală. Este vorba despre un braşovean în vârstă de 19 ani, cu vechime în conducere mai mică de 1 an (189 km/h), un buzoian în vârstă de 30 de ani (210 km/h) şi un băcăuan în vârstă de 39 de ani (214 km/h), toţi fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.485 de lei şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 120 de zile, dovada eliberată fiind fără drept de circulaţie", se menţionează în comunicat.

Pe parcursul acţiunilor desfăşurate de către poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au fost depistaţi şi doi conducători auto ai unor ansambluri TIR care, la controlul documentelor, le-au înmânat poliţiştilor poliţe de asigurare RCA susceptibile a fi false.

"Astfel, pe numele unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din judeţul Dâmboviţa, şi al unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din judeţul Galaţi, s-au deschis dosare de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de fals sub semnătură privată, respectiv uz de fals", precizează sursa citată.

Potrivit IPJ Alba, acţiunile poliţiştilor Biroului Poliţie Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva vor continua în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.