Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei soldaţi ruşi, răniţi de un dispozitiv exploziv în timp ce patrulau de-a lungul frontierei siriene

Trei soldaţi ruşi au fost răniţi luni de un dispozitiv exploziv în timp ce patrulau de-a lungul frontierei siriene în apropiere de Kobane, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP, potrivit Agerpres.

''Pe 2 decembrie, în timpul unei misiuni de recunoaştere efectuate de o patrulă comună ruso-turcă, un dispozitiv exploziv s-a detonat la trecerea unui vehicul blindat al poliţiei militare ruse la 1,5 kilometri vest de localitatea Goran (regiunea Kobane)'', a indicat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării, care mai precizează că trei soldaţi ruşi au fost uşor răniţi şi vehiculul a fost avariat.

Citește și: Liviu Dragnea, prima postare pe Facebook, după încarcerare: România, de dragul tău am sacrificat tot

Forţele armate turce şi ruse efectuează de la 1 noiembrie patrule comune în nordul Siriei, pentru a se asigura de realizarea retragerii miliţiei kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), conform acordului încheiat pe 22 octombrie, la Soci, între preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi omologul său rus Vladimir Putin.

Acest acord împreună cu un altul încheiat pe 17 octombrie la Washington au permis oprirea ofensivei lansate de Turcia pe 9 octombrie împotriva forţelor kurde.

De când au început patrulele comune ruso-turce numeroşi kurzi sirieni protestează împotriva prezenţei militare a Turciei, manifestaţii care au provocat uneori confruntări, soldate până în prezent cu moartea a cel puţin doi civili

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.