Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei speologi au rămas blocaţi într-o peşteră din Austria după ce creşterea nivelului apei a blocat ieşirea

epochtimes-romania.com
peșteră Vietnam

Trei speologi au rămas blocaţi într-o peşteră din Austria după ce au fost surprinşi de apa topită care a umplut sistemul de tuneluri mai rapid decât se aşteptaseră exploratorii, blocându-le ieşirea, au precizat echipele de salvare, potrivit DPA.

Complexul de peşteri Lamprechtshöhle se află la graniţa cu Germania. Are o lungime de circa 60 de kilometri şi este una dintre cele mai adânci peşteri din lume, potrivit Agerpres.

Dar unele dintre grote sunt acoperite complet de apă ceea ce înseamnă că s-a pierdut contactul cu echipa de exploratori, care se afla în peşteră într-un tur de 20 de ore în scopul colectării de roci.

''Suntem optimişti întrucât exploratorii sunt profesionişti bine echipaţi şi ştiu cum să facă faţă unei astfel de situaţii'', a spus Monika Feichtner, directoarea organizaţiei locale care se ocupă cu operaţiunile de salvare din peşteră. A mai precizat că există nişe de siguranţă şi dispozitive cu provizii speciale pentru astfel de situaţii.

Salvatorii depun eforturi pentru a alcătui o echipă de patru persoane care să-i localizeze pe exploratorii dispăruţi, să le verifice starea şi să le ofere proviziile de care au nevoie. Nu există însă niciun motiv pentru a crede că s-a întâmplat ceva dramatic, a declarat liderul echipei, Gernot Salzmann, pentru postul de televiziune oe24.

Autorităţile spun că exploratorii polonezi au vizitat Lamprechtshöhle timp de mai multe decenii şi sunt consideraţi ca fiind bun cunoscători ai galeriilor subterane.

În zilele următoare sunt aşteptate temperaturi scăzute, care ar duce la scăderea nivelului apei şi ar elibera calea de ieşire. Dar este dificil de estimat cât ar dura acest lucru.

''În orice caz, nu pot înota pentru că trebuie să fii un adevărat expert ca să faci asta şi nu e nevoie în momentul de faţă, din punctul nostru de vedere'', a spus Wolfgang Gadermayr, salvator şi geolog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.