Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei state americane, măturate de aproximativ 20 de tornade, într-o singură noapte

www.kinooze.com
tornadă

Aproximativ 20 de tornade au avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, în sudul Statelor Unite, care au cauzat pagube materiale şi au obligat sute de locuitori să se refugieze în adăposturi, ca măsură de precauţie, anunţă serviciile meteorologice americane NWS, relatează AFP.

Nicio victimă nu a fost înregistrată, potrivit primelor informaţii.

Cel puţin 20 de tornade au făcut ravagii - în anumite regiuni din statele Mississippi, Louisiana şi Alabama -, provocând avarii unor case şi drumuri, doborând la pământ arbori şi cauzând pene de curent, anunţă Centrul Previziunii Furtunilor (Storm Prediction Center, SPC), din cadrul Serviciului Naţional american meteorologic (National Weather Service, NWS), scrie news.ro.

”Primim informaţii despre pagube în regiunea Eutaw (în comitatul Greene din Alabama), inclusiv la structuri. Nu dispunem de detalii despre aceste pagube la ora actuală. Ele sunt legate de furtună care a provocat o rornadă”, anunţă pe reţele de socializare Biroul SPC de la Birmingham, în Alabama.

”Această furtună a atins Eutaw”, precizează SPC.

Marţi au fost emise alerte, ceea ce a permis populaţiei să se pregătească.

Marţi seara, aproximativ 40 de milioane de persoane se aflau în alertă de tornadă în sudul şi centrul Statelor Unite, potrivit NWS.

Presa locală scrie că zeci de locuitori din anumite localităţi din sudul Americii s-au retras preventiv în refugii. Nu există informaţii despre evacuări.

Situaţia, calificată iniţial drept ”potenţial periculoasă” de către SPC, urma să revină la normal miercuri, potrivit NWS.

O serie de tornade a afectat sudul Statelor Unite la începutul lui noiembrie - în principal Oklahoma, Texas şi Arkansas - şi s-au soldat cu un mort.

Acest fenomen meteorologic, impresionant şi greu de prezis, este relativ curent în Statele Unite, mai ales în centru şi sud şi este devastator.

În decembrie 2021, aproximativ 80 de oameni au murit în mai multe tornade în Kentucky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.