Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei traficanți de țigări au fost reținuți după perchezițiile făcute în București și în opt orașe

catuse politie

Trei persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor făcute, joi, în Bucureşti şi în opt judeţe, în mai multe dosare privind comercializarea ilegală de produse din tutun, informează News.ro.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis, vineri, că, în urma cercetărilor făcute pentru contrafacere a unei mărci şi punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi deţinere, în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate, peste limita unui kilogram tutun de fumat, constând în producerea, prelucrarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea de tutun contrafăcut, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea a 3 inculpaţi, pentru care s-a formulat şi propunere de arestare preventivă.

Propunerea de arestare preventivă şi dosarul cauzei vor fi trimise Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Peste 50 de percheziţii au avut loc, joi, în Bucureşti şi în opt judeţe în mai multe dosare privind vânzarea de produse contrafăcute, 33 de persoane fiind duse la audieri. Acţiunea a vizat comercializarea ilegală de tutun de fumat, prin intermediul serviciilor poştale şi de curierat.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Astfel, cele 51 de percheziţii domiciliare au fost făcute în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Olt şi Dolj, în mai multe dosare penale. Au fost vizate locuinţe ale suspecţilor, locuri de producţie şi depozitare şi oficii poştale folosite de persoane care produc şi comercializează ilegal tutun de fumat, prin intermediul serviciilor poştale şi de curierat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.