Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei transporturi cu 60 de tone de deşeuri, oprite la intrarea în ţară

pixabay.com
deseuri electronice

Aproximativ 60 de tone de deşeuri constând în produse textile, materiale neferoase şi mobilă degradată au fost blocate de autorităţile de frontieră din Arad şi Bihor să intre în România, fiind dispusă returnarea acestora către expeditori, potrivit Agerpres.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, poliţiştii de frontieră au apelat la sprijinul Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, pentru un control asupra a două TIR-uri încărcate cu peste 38 tone de deşeuri, constând în materiale neferoase, mobilă second-hand şi textile, constatându-se că nu se îndeplineau condiţiile legale de intrare pe teritoriul României.

De asemenea, în PTF Borş II, a fost verificat un TIR ce venea din Polonia, condus de un român. Conform documentelor, se transportau produse textile.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 21.980 kilograme de textile uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", a informat, marţi, Poliţia de Frontieră.

Autorităţile nu au permis accesul pe teritoriul României în cazul celor trei TIR-uri şi au dispus ca deşeurile să fie returnate firmelor expeditoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.