Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei turişti rătăciţi în Retezatul Mic sunt căutați de mai multe echipe de salvamontişti

Salvamont
salvamont

Update

Patru turişti care s-au rătăcit duminică în Retezatul Mic au fost salvaţi luni de echipele de salvamontişti trimise în căutarea lor, grupul reuşind să se adăpostească pe timpul nopţii la o stână situată în zona vârfului Piatra Iorgovanului (2.014 metri).

"Turiştii sunt din Bucureşti şi au vârstele cuprinse între 39 şi 43 de ani. Când au fost găsiţi de echipele de salvatori nu au prezentat probleme deosebite de sănătate, dar erau îngheţaţi de frig şi epuizaţi", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Știrea inițială

Trei turişti care s-au rătăcit în Retezatul Mic sunt căutaţi, luni dimineaţa, de mai multe echipe de salvamontişti care acţionează într-o zonă cuprinsă între vârfurile Piatra Iorgovanului (2.014 metri) şi Stănuleţii Mari (2.050 metri), unde se presupune că s-ar afla persoanele în cauză.

"Cei trei turişti au plecat duminică spre creasta Iorgovanului şi, din cauza viscolului şi a zăpezii, nu au mai găsit drumul de întoarcere. Pentru salvarea lor în zonă se află 12 salvamontişti, care au plecat pe direcţii diferite, pe unde apreciem că s-ar putea afla acele persoane. Sperăm să se fi refugiat pe la vreo stână", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, la un moment dat, echipele de salvamontişti au zărit o parte din urmele lăsate de turişti, dar ulterior acestea au dispărut, fiind acoperite de viscol şi ninsoare.

Şeful Salvamont Hunedoara a menţionat că turiştii au fost căutaţi iniţial de jandarmii montani, care au solicitat, ulterior, sprijinul salvamontiştilor, mai ales că vremea s-a înăsprit pe timpul nopţii.

Echipele de salvatori montani acţionează în zona indicată, salvamontiştii deplasându-se dinspre Valea Jiului de Vest şi dinspre Lăpuşnicul Mare.

Condiţiile meteo sunt dificile, cu viscol şi ninsoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.