Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trenul Unirii AUR: O Călătorie Istorică de la Gara de Nord către Alba Iulia în Cinstea Zilei Naționale a României"

Radu Pop
trenul unirii

Trenul Unirii AUR: O Călătorie Istorică de la Gara de Nord către Alba Iulia în Cinstea Zilei Naționale a României"

Ziua de 1 decembrie va începe pentru AUR la 00:00, când se va pune în mișcare un tren plin cu simpatizanți ai formațiunii politice, care va trece Carpații într-o rememorare emoționanță a versurilor “Nu săbii făcură Unirea, ci inimi!”.

Într-un gest remarcabil dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României pe 1 decembrie, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat o călătorie deosebită numită "Trenul Unirii". Această inițiativă simbolică își propune să aducă un omagiu Marii Uniri de la 1918 și să unească simbolic poporul român într-o călătorie de la Gara de Nord din București către Alba Iulia, orașul unde s-a semnat actul istoric de unificare.

Pregătiri la Gara de Nord

Călătoria va începe de la Gara de Nord (București) la ora 00:00, într-o atmosfera festivă, unde fiecare călător vor avea ocazia să simtă că fac parte dintr-un moment istoric. Trenul Unirii va fi tras de o locomotivă vopsită în culorile tricolore ale României, într-un gest simbolic.

Oprirea festivă la Alba Iulia

Înainte de destinația finală, Trenul Unirii va face o oprire la Câmpia Libertății, la Blaj, pentru ca mai apoi să ajungă în jurul orei 08:00 la Alba Iulia, unde călătorii vor fi întâmpinați de către ceilalți simpatizanți deja prezenți orașul Marii Uniri. Acolo, în inima istoriei românești, se va avea loc un mars, unde fiecare participant, având în mână câte un tricolor, vor aduce un omagiu înaintașilor care s-au jertfic pentru acest ideal al României Mari, au declarant organizatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.