Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trezoreria din Italia a pus sechestru pe activele oligarhului rus, Artem Uss, care a fugit în Rusia

Foto Twitter
Artiom Uss

Trezoreria din Italia a pus sechestru pe activele oligarhului rus, Artem Uss, care a fugit în Rusia

Trezoreria Italiei a anunțat că a pus sechestru pe activele deținute în țară de omul de afaceri rus, Artem Uss, care a scăpat de autoritățile italiene care încercau să-l extrădeze în Statele Unite, fugind în Rusia luna trecută, anunță Reuters, potrivit Rador.

Uss se afla în arest la domiciliu la reședința sa din Basiglio, la periferia oraşului Milano, dar a fugit la o zi după ce un tribunal din Milano a fost de acord să-l transfere în SUA, unde urma să fie pus sub acuzare de fraudă bancară și pentru transport de petrol din Venezuela, încălcând sancțiunile.

Dispozitivul electronic de urmărire avut asupra sa a emis un semnal de alarmă când omul de afaceri a părăsit reședința

Dispozitivul electronic de urmărire avut asupra sa a emis un semnal de alarmă când omul de afaceri a părăsit reședința, dar Poliția nu l-a mai găsit când a ajuns la vilă. Într-un comunicat emis vineri seara, Trezoreria a transmis că a aprobat un decret privind înghețarea activelor deținute de Uss în Italia, inclusiv o participație mică la o companie privată, vila sa din Basiglio și un cont bancar cu peste 160.000 de euro.

Uss a declarat agenției de presă ruse RIA, la începutul acestei luni, că acuzațiile americane împotriva lui sunt motivate politic. Evadarea sa a stânjenit guvernul italian, iar premierul Giorgia Meloni a criticat și decizia inițială prin care s-a aprobat măsura arestului la domiciliu în cazul lui Uss. Ministrul italian al justiției a dispus începerea unor acțiuni disciplinare împotriva a trei judecători, care au acordat arestul la domiciliu, au declarat, la începutul acestei săptămâni, două surse în cunoștință de cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.