Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trezoreria Marii Britanii avansează în drumul spre legalizarea monedelor stabile pe fondul prăbușirii UST a Terra

telegraph.co.uk
tower bridge londra

Se pare că Departamentul de Trezorerie al Regatului Unit sau Trezoreria Majestății Sale a decis să continue cu reglementarea monedelor stabile ca mijloc legal de plată. Deși este binevenită de comunitatea cripto, decizia vine ca un șocant datorită apropierii sale de căderea recentă a uneia dintre cele mai populare monede stabile algoritmice, TerraUSD (UST), conform cointelegraph.com.

Un raport local de la The Telegraph a evidențiat intenția Trezoreriei de a reglementa monedele stabile în Marea Britanie, care a fost dezvăluită în timpul Discursului Reginei. În timpul discursului, Prințul Charles a anunțat introducerea de noi legislații în diferite sectoare, inclusiv măsuri pentru a stimula creșterea economică pentru a îmbunătăți nivelul de trai în regiune, adăugând:

„Va fi prezentat un proiect de lege pentru a consolida în continuare competențele de combatere a finanțelor ilicite, de a reduce criminalitatea economică și de a ajuta întreprinderile să se dezvolte [Proiectul de lege privind criminalitatea economică și transparența corporativă]”

Raportul Cointelegraph din 4 aprilie a atras atenția asupra departamentului Ministerului Economiei și Finanțelor din Marea Britanie, care a citat modificarea cadrului său de reglementare existent pentru încorporarea stablecoins ca mijloc de plată .

În timp ce recenta prăbușire a ecosistemului Terra – care a înregistrat o cădere irecuperabilă a LUNA și UST – era de așteptat să ridice semnale roșii în rândul autorităților de reglementare, Trezoreria Regatului Unit își menține cursul „pentru a se asigura că industria serviciilor financiare din Marea Britanie este întotdeauna în fruntea tehnologiei. și inovație”, după cum a declarat anterior cancelarul, Rishi Sunak.

Cu toate acestea, planul Trezoreriei nu implică legalizarea stablecoins algoritmici, ci preferă stablecoins 1:1 susținute integral, cum ar fi Tether ( USDT ) sau USD Coin ( USDC ). Potrivit purtătorului de cuvânt al Trezoreriei:

„Legislația de reglementare a monedelor stabile, acolo unde sunt utilizate ca mijloc de plată, va face parte din Legea privind serviciile financiare și piețele, care a fost anunțată în discursul reginei.”

Prin legalizarea monedelor stabile pentru piața din Marea Britanie, Trezoreria își propune să deschidă oportunități de creștere, asigurând în același timp stabilitatea financiară, pe măsură ce introduce noi tehnologii financiare. Subliniind faptul că valoarea jetonului UST al Terra a fost legată de o altă criptomonedă, purtătorul de cuvânt a declarat:

„Guvernul a fost clar că anumite monede stabile nu sunt potrivite pentru scopuri de plată, deoarece au caracteristici comune cu activele cripto ne susținute.”

Comisarul Hester Peirce de la Securities and Exchange Commission (SEC) a subliniat recent necesitatea de „spațiu pentru eșec”, susținând în același timp un cadru de reglementare pentru monedele stabile.

În timp ce a vorbit la un panel online, Peirce a menționat interesul în creștere pentru monedele stabile în rândul autorităților de reglementare. După cum a raportat Cointelegraph, Peirce a îndemnat SEC să ofere scutiri pentru anumite tehnologii, care, potrivit acesteia, ar permite experimentarea necesară:

„Trebuie să lăsăm loc pentru eșec, deoarece acest lucru face, evident, parte din încercarea de lucruri noi, iar cadrul nostru permite într-adevăr acest tip de încercare și eroare. Sper că îl vom folosi în acest scop.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.