Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trezoreria Statelor Unite a prelungit termenul până la care investitorii pot renunța la actvele Rusal și EN+

trump, casa alba

Trezoreria Statelor Unite a prelungit până pe 12 noiembrie termenul până la care investitorii pot renunţa la deţineri de obligaţiuni, acţiuni şi alte active al companiilor ruseşti Rusal şi EN+, care sunt supuse sancţiunilor americane, transmite Reuters preluată de news.ro.

În cazul activelor Gaz Group, Trezoreria a menţinut tewrmenul limită de 23 octombrie.

Trezoreria SUA a impus în aprilie sancţiuni împotriva miliardarului Oleg Deripaska şi a opt companii la care acesta este acţionar important, între care producătorul de aluminiu Rusal, ca reacţie la ceea ce a numit ”activităţi maligne” ale Rusiei.

Deripaska a deţinut o participaţie de control la grupul EN+, care la rândul său este acţionarul principal al Rusal, cel mai mare producător de aluminiu din lume, în afara Chinei. Producătorul auto GAZ face şi el parte din imperiul de afaceri al miliardarului.

La sfârşitul lunii iulie, termenele până la care investitorii ar fi trebuit să renunţe la deţinerile la aceste companii fusese prelungit până pe 23 octombrie.

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că Statele Unite negociază cu Rusal pentru ca producătorul de aluminiu să fie scos de pe lista sancţiunilor.

“EN+ şi Rusal au propus guvernului american modificări substanţiale ale cuvernanţei corporative, care ar putea avea ca rezultat schimbări semnificative în controlul companiei. Pentru a acorda un timp suficient evaluării propunerii, am prelungit termenul până pe 12 noiembrie”, se arată într-un comunicat al Trezoreriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.