Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trezoreria SUA spune că trebuie să 'se modernizeze și să se adapteze' la monedele digitale

linkedin.com
criptomonede world pamant glob

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a emis o revizuire a sancțiunilor și a sugerat guvernului să facă mai multe pentru a-și dezvolta infrastructura și politicile în ceea ce privește activele digitale.

Într-un raport din 18 octombrie, Departamentul Trezoreriei a declarat că utilizarea în creștere a activelor digitale împiedică punerea în aplicare a sancțiunilor, echilibrând în același timp fondurile de la organizațiile umanitare legitime. Departamentul a sugerat că o mai bună comunicare între el și industria criptografică, instituțiile financiare și altele, pe lângă „aprofundarea cunoștințelor și capacităților sale instituționale”, ar putea contribui la îmbunătățirea politicii actuale, conform cointelegraph.com

„Sancțiunile sunt un instrument fundamental important pentru promovarea intereselor noastre de securitate națională”, a declarat secretarul adjunct al trezoreriei, Wally Adeyemo. „Revizuirea sancțiunilor Trezoreriei a arătat că acest instrument puternic continuă să ofere rezultate, dar se confruntă și cu noi provocări. Ne-am angajat să lucrăm cu parteneri și aliați pentru a moderniza și a consolida acest instrument critic. ”

Raportul a adăugat:

„Dacă nu sunt bifate, aceste active digitale și sistemele de plăți ar putea afecta eficacitatea sancțiunilor noastre.”

Potrivit raportului, Departamentul Trezoreriei a sugerat guvernului să adopte un cadru de politici structurate, să coordoneze cu aliații și partenerii atunci când este posibil, să se asigure că sancțiunile sunt înțelese, aplicabile și adaptabile și să le pună în aplicare „pentru a atenua impactul economic, politic și umanitar neintenționat. ” Departamentul a adăugat că ar trebui să se modernizeze pentru a include „expertiza, tehnologia și personalul potrivit” pentru a face față provocărilor activelor digitale.

Departamentul Trezoreriei SUA a folosit sancțiuni ca parte a eforturilor guvernului de a lupta împotriva atacurilor ransomware care amenință infrastructura țării - de exemplu, când hackerii DarkSide din Rusia au atacat sistemul de conducte coloniale în mai. Luna trecută, departamentul a anunțat că va impune sancțiuni Republicii Cehe , precum și companiei din Rusia Suex OTC pentru că ar fi permis hackerilor să acceseze criptomonede trimise ca plată pentru atacuri ransomware.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.