Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trezoreria SUA amenință Raiffeisen Bank Austria: 'Riscă să fie tăiată din sistemul financiar al SUA!'

idevice.ro
Raiffeisen

Un oficial american de top al SUA va avertiza în perioada următoare Austria și Raiffeisen Bank International despre pericolele de a face afaceri în Rusia, punând presiune asupra celei mai mari bănci occidentale de acolo, relatează Reuters.

Ca parte a unui impuls reînnoit al Washingtonului privind aplicarea sancțiunilor, Anna Morris, un oficial al Trezoreriei SUA, axat pe fluxurile ilicite de bani, va încuraja băncile din Austria să-și examineze expunerea Rusiei și să „ia măsuri de atenuare”.

Morris va vorbi despre o nouă autoritate de sancțiuni a SUA care „a crescut riscurile pentru bănci” și le va încuraja „să se protejeze de comerțul legat de baza industrială militară a Rusiei sau riscă să fie tăiată din sistemul financiar al SUA”, a declarat ambasada SUA la Viena.

Contextul internațional

Statele Unite ale Americii sunt cel mai puternic organism de reglementare din lume, în principal pentru că pot întrerupe accesul unei bănci la dolar, practic baza finanțelor internaționale. Pierderea accesului la dolar ar putea duce orice bancă într-o criză.

Morris este cel mai recent oficial american care a vizitat Austria, una dintre țările europene cu cele mai strânse legături cu Rusia. Avertismentul ei dur reprezintă o altă încercare de a face presiune pe RBI, care procesează volume mari de plăți către și dinspre Rusia.

Vizita urmează unui ordin executiv al președintelui american Joe Biden în decembrie anul trecut, care amenința cu sancțiuni pentru instituțiile financiare care ajută Rusia să evite sancțiunile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.