Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribul Cherokee cere Jeep să schimbe numele legendarului său 4x4, iar echipelor sportive să nu îi mai folosească numele

jeep grand cherokee

Legendarul Jeep 4x4 Cherokee, în vârstă de aproximativ o jumătate de secol, ar putea să fie nevoit să-şi schimbe numele, după ce şeful tribului amerindian cu acelaşi nume a anunţat că a venit vremea ca întreprinderile şi echipele sportive din Statele Unite să înceteze să folosească numele tribului, relatează AFP, potrivit news.ro.

Şeful tribului Cherokee, Chuck Hoskin Jr, ”a transmis grupului că nu tolerează folosirea numelui «Cherokee» de către întreprindere”, a confirmat luni pentru AFP o purtătoare de cuvânt a tribului.

El a transmis acest lucru producătorului jeepului - grupul Stellantis -, rezultat în urma fuziunii grupurilor francez PSA şi italiano-american Fiat Chrysler prin videoconferinţă, la 29 ianuarie.

Contactat de AFP, constructorul de automobile nu a reacţionat imediat.

Citește și: BREAKING SURSE Proiectul rețelei electrice de la Spitalul Neamț NU A AVUT AVIZE iar inginerul pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat e „AMNEZIC”

”Cred că a venit timpul în această ţară ca întreprinderile şi echoipele sportive să retragă numele, imaginile şi mascotele amerindiene de pe produsele, maiourile şi echipe”, sublinia şeful Cherokee într-o declaraţie transmisă la 14 ianuarie revistei americane Car and Driver.

”Sunt sigur că aceste lucruri sunt bine intenţionate, dar nune onorează să ni se înscrie numele pe o parte a unei maşini”, a deplâns el.

Jeep a lansat acest vehicul cu tracţiune integrală în 1974, iar mai multe modele i-au sucedat de atunci.

”Cea mai bună modalitate de a ne onora este să se înveţe mai mult despre Guvernul nostru, despre rolul nostru în această ţară, despre istoria noastră, cultura noastră şi limba noastră şi să se poarte un dialog constructiv cu triburile recunoscute de către Guvernul federal cu privire la propritatea culturală”, sublinia Chuck Hoskin Jr.

Echipa de fotbal american de la Washington şi cea de baseball din Cleveland şi-au abandonat recent, în urma unor presiuni, numele împrumutate de la triburi amerindiene - Redskins şi, respctiv Indians.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.