Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul București, LOVITURĂ pentru Fondul Proprietatea în procesul cu Poșta Română: Ce au decis judecătorii

ciocanel judecator

Compania Poşta Română a câştigat, în primă instanţă, procesul cu Fondul Proprietatea, în care acţionarul minoritar, FP, a contestat legalitatea noului Consiliu de Administraţie al CNPR pe 12 octombrie 2017.

Decizia este executorie. Actuala componenţă a board-ului Poştei se publică în Monitorul Oficial şi se transmite concomitent către Registrul Comerţului, anunță News.ro.

Citește și: CCR a decis! Când va dezbate sesizarea USR cu privire la legalitatea 'comisiei Iordache'

Dosarul 38994/3/2017 înregistrat la Tribunalul Bucureşti este câştigat, executoriu, în primă instanţă, de către Compania Naţională Poşta Română.

Motivele invocate de FP pentru nepublicarea în MO a componenţei noului CA, numit prin decizia AGA 36/28.09.2017, au fost respinse ca nefondate.

FP a invocat, printre altele, faptul că hotărârea AGA este lovită de nulitate pentru că în această decizie exprimarea “au hotărât” este “neconformă cu realitatea” deoarece acţionarul minoritar a lipsit de la şedinţă. Totuşi, în procesul verbal de şedinţă s-a consemnat faptul că FP a lipsit de la lucrările acesteia.

În data de 9 noiembrie 2017 Fondul Proprietatea a solicitat amânarea procesului. Motivul invocat a fost că solicitarea Poştei Române nu ar fi respectat normele metodologice, pentru că nu era scrisă pe un formular tipizat.

Instanţa a respins joi argumentele invocate de Fondul Proprietatea, reţine excepţiile formulate de Poşta Română şi dispune publicarea hotărâri AGA, componenţei noului Consiliu de Administraţie şi consfinţeşte revocarea din funcţie a foştilor membri CA (Dante Stein, Bogdan Patriniche şi Bogdan Matei) în Monitorul Oficial.

Actualul CA al Poştei este format din: Adrian Daniel Găvruţă (preşedinte), Carmen Mihaela Dăneţ, Florin Luca, Ioan Bejan şi Benoit Pleska.

Citește și: Cum o răsplătea statul român? Ce PENSIE primea Stela Popescu, după mai bine de 50 de ani petrecuți pe scenă

Poşta a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.