Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins cererea depusă de două baschetbaliste ce doreau să reprezinte Nigeria la Jocurile Olimpice

tas tribunalul de arbitraj sportiv

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins cererea depusă de două baschetbaliste ce doreau să reprezinte Nigeria la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, după ce nu au fost incluse în lotul Statelor Unite în condiţiile în care au jucat pentru naţionala SUA în meciurile de calificare, transmite Reuters, citat de agerpres.

Nneka Ogwumike şi Elizabeth Williams, care evoluează în campionatul profesionist nord-american (WNBA), au reprezentat echipa SUA în meciuri de calificare pentru Jocurile de la Tokyo, în septembrie 2019 şi februarie 2020.

Ogwumike şi Williams au cerut o "schimbare excepţională" a statutului lor, ca să evolueze pentru altă reprezentativă, dar Federaţia internaţională de baschet (FIBA) a refuzat acest lucru, iar cele două jucătoare s-au adresat TAS.

FIBA a anunţat că luat act de decizia TAS de a respinge cererea depusă de Ogwumike şi Williams. Federaţia internaţională a adăugat că ele vor trebui să aştepte trei ani de la ultimul lor meci pentru echipa SUA ca să aibă dreptul să participe la Jocurile Olimpice, conform regulilor enunţate în Carta Olimpică.

FIBA a indicat că Ogwumike şi Williams nu au fost incluse pe lista jucătoarelor trimisă de Federaţia nigeriană de baschet comitetului olimpic naţional în vederea Jocurilor.

Ogwumike, componenta echipei Los Angeles Sparks, a ajutat naţionala SUA să câştige două medalii de aur la Cupa Mondială, în timp ce Williams, jucătoarea formaţiei Atlanta Dream, are trei medalii de aur la Mondialele de junioare.

Nigeria va primi replica SUA în primul său meci la JO, pe 27 iulie, după care va întâlni Franţa şi Japonia, gazda competiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.