Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul de la Haga: Moștenitorii unui fost sultan din Malaezia cer o despăgubire de 15 miliarde de dolari

Freepik.com
steag Malaezia

Moștenitorii unui fost sultan din Malaezia cer instanței olandeze să confirme o sentință care le acordă 15 miliarde de dolari de la guvernul țării din Asia de sud-est, potrivit Reuters.

Moștenitorii defunctului sultan au depus joi o cerere la Curtea de Apel de la Haga pentru a recunoaște și a executa o hotărâre de 15 miliarde de dolari care le-a fost acordată împotriva guvernului Malaeziei, a declarat avocatul lor.

„Această depunere în Olanda va fi urmată în curând de alte acțiuni de executare, de diferite tipuri, în mai multe jurisdicții. Acestea pot include sechestrarea imediată și directă a unor active specifice ale Malaeziei în Olanda și în alte părți", a declarat avocatul Paul Cohen pentru Reuters într-o declarație trimisă prin e-mail.

Guvernul din Malaezia nu a comentat petiția la solicitarea jurnaliștilor, potrivit Mediafax.

În februarie, o curte de arbitraj franceză a ordonat Malaeziei să plătească suma de 15 miliarde de dolari urmașilor ultimului sultan din Sulu pentru a soluționa o dispută privind o afacere cu terenuri din epoca colonială.

Malaezia a obținut o suspendare a hotărârii în așteptarea unui recurs, dar sentința rămâne executorie în afara Franței, în temeiul unui tratat al Națiunilor Unite privind arbitrajul internațional.

Malaezia a anunțat atunci că nu recunoaște revendicarea moștenitorilor și că va lua toate măsurile pentru a susține suveranitatea țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.