Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul Timiș a amânat judecarea în dosarul fostului șef al CJAS Călin Careba

ebihoreanul.ro
justitie

Tribunalul Timiş a amânat pentru 27 octombrie judecarea în dosarul penal în care este inculpat fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, Careba Călin Cristian, pentru conflict de interese, conflict de interese în formă continuată, complicitate la înşelăciune în forma continuată şi spălare de bani în formă continuată, informează agerpres.ro

Prejudiciul estimat a fi produs în cauză, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, este de 987.772,9 lei, sumă cu care CJAS Timiş s-a constituit parte civilă în dosar.

Raport DEVASTATOR pentru tehnocrați: NU au făcut nimic la un an de la Colectiv


Până la noul termen de judecată, inculpaţii, partea civilă şi părţile responsabile civilmente trebuie să depună la dosar mai multe înscrisuri şi s-a dispus citarea martorilor. 

De asemenea, ''CJAS Timiş va trebui să transmită în format electronic baza de date SIUI (sistemul integrat unic informaţional) pentru societăţile SELFMED şi SELFMED CLINIQUE, din perioada 2009-2014. Dispune citarea martorilor. Va proroga discutarea oportunităţii efectuării unei comisii rogatorii în vederea audierii martorilor din alte judeţe pentru termenul de judecată următor'', arată, marţi, site-ul Tribunalului Timiş. 

Tribunalul Timiş a dispus începerea judecării cauzei în ianuarie 2016 în baza rechizitoriului procurorilor, potrivit căruia, în perioada decembrie 2009 - iulie 2012, în calitate de preşedinte - director general al CJAS Timiş, având ca atribuţii încheierea contractelor de furnizare de servicii medicale, ''inculpatul Careba Călin Cristian a participat la încheierea de către CJAS Timiş a contractelor de furnizare servicii medicale cu Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, (...), Spitalul Orăşenesc Sânnicolau Mare, Spitalul de Psihiatrie Gătaia, SC S. SRL şi SC S.C. SRL şi a semnat contractele şi actele adiţionale aferente, deşi atât în perioada anterioară dobândirii funcţiei, cât şi în perioada deţinerii acesteia, prin intermediul SC S.N. SRL, societate pe care o controla şi o administra în fapt, inculpatul a realizat foloase materiale ca urmare a încheierii cu aceiaşi furnizori de servicii medicale de contracte de prestări servicii în domeniul IT''.

Un fost jurat de la MasterChef acuză o țeapă a Guvernului: 'Hai România... în altă parte'/ VIDEO



Totodată, în perioada ianuarie 2010 - aprilie 2014, când inculpatul Careba a îndeplinit funcţiile de preşedinte - director general al CJAS Timiş sau de coordonator regional în cadrul Direcţiei Generale de Monitorizare, Control şi Antifraudă, acesta ''a manifestat o atitudine de protejare a SC S. SRL şi SC S.C. SRL, societăţi administrate de inculpata Nicoară, astfel încât aspectele neconforme realităţii să nu fie descoperite în cadrul unor acţiuni de control, ceea ce a înlesnit inducerea în eroare de către inculpată a CJAS Timiş'', arată procurorii. 

În acest context, în iunie 2014, în cadrul unei acţiuni de control efectuate la SC S.C. SRL, ce avea ca obiectiv stabilirea, prin efectuarea de verificări în teren, a realităţii efectuării serviciilor medicale raportate şi decontate de CJAS Timiş, aflând că deplasările în teren au evidenţiat mai multe situaţii de pacienţi fictivi, inculpatul Careba a dispus finalizarea controlului la aceeaşi dată.

Propunere REVOLUȚIONARĂ de reorganizare a DNA


Ca urmare, inculpatele Los şi Marian, în calitate de membre ale echipei de control, au întocmit un proces-verbal de constatare în care au omis a consemna faptul că au fost identificate mai multe situaţii de pacienţi fictivi. 

''În perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2014, prin intermediul SC S.N. SRL, inculpatul Careba a dobândit în mod repetat de la SC S.C. SRL, prin transfer bancar, cu titlu de plată contravaloare factură, suma totală de 243.856 lei, pe care a folosit-o (...), prin ridicare numerar din bancă sau de la ATM sau pentru plata unor contracte de leasing, cunoscând că aceste sume provin din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune'', mai arată procurorii. 

În cauză, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurator până la concurenţa sumei de 987.772,9 lei asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor, constând în terenuri, un autoturism, respectiv aparatură medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.